Бизнесменът Иво Прокопиев и издател на „Икономедиа“ АД вероятно още

...
Бизнесменът Иво Прокопиев и издател на „Икономедиа“ АД вероятно още
Коментари Харесай

Следите говорят: Иво Прокопиев още е в играта за Летище Плов...

Бизнесменът Иво Прокопиев и издател на „ Икономедиа “ АД евентуално още има дял в „ Летище Пловдив “ АД, само че с подставени лица, настояват осведомени със обстановката. Индикация за това са финансови интервенции, осъществявани в интервала 2017-2019 година сред сдружението и компании, свързани с Прокопиев. Информация за покупко-продажбите попада в решение на пловдивския Окръжен съд от февруари 2021 година във връзка делото за продажбата на остарелия перон, което „ Летище Пловдив “ ЕАД заведе против частното сдружение „ Летище Пловдив “ АД, за което „ Марица “ писа. През 2007 година посредством компанията си „ Алфа финанс холдинг “ Иво Прокопиев закупува дял от 58,08% в „ Летище Пловдив “ АД, а три години по-късно, съгласно известие на холдинга, го продава на датската компания Nordic Airport Infrastructure ApS. От фирмения портал ДАКСИ обаче

е видно, че чужденците излизат от ръководството през 2017 година

В момента акционери в „ Летище Пловдив “ АД са „ БК проджект “ ЕООД - 58,08%, „ Летище Пловдив “ ЕАД - 36,08%, а останалите 5,84% са разпределени сред управителния съвет. Иначе през годините бяха зачислени писмено и на „ бушона “ Димитър Стоянов. „ БК проджект “ е еднолична благосъстоятелност на „ Апостолови Партнерс “ ООД, в което съдружници са братята Красимир и Росен Апостолови.



Информацията в посоченото нагоре правосъдно решение на пловдивския Окръжен съд приказва за очевидна връзка сред Иво Прокопиев и „ Летище Пловдив “ АД, а тя прозира от няколко решения на събрания на съвета на шефовете на частното сдружение, касаещи компании, свързвани с издателя. Ето и някои от тях:

„ По т. 4 от дневния ред: „ Потвърждаване и одобрение на дейностите на Съвета на шефовете, с които сдружението се е разпоредило и/или е предоставило като поръчителство активи на сдружението “. С гласовете на акционера „ БК Проджект “ е взето в детайли решение, завършено в шест обособени подточки /4.1.-4.6./, с което се удостоверяват и утвърждават дейностите на СД, с които: - на 06.03.2017 година е взето решение сдружението, в качеството на ипотекарен дебитор

да учреди договорна ипотека за застраховане на отговорности на „ Соларпо холдинг “ АД

и е сключило контракт за основаване на контракта ипотека от 08.03.2017 година, с които е взело решение сдружението, в качеството на ипотекарен дебитор, да учреди договорна ипотека за застраховане на отговорности на „ Пауър сист “ ЕООД и е сключило в нотариална форма контракт за ипотека от 21.03.2017 г.; с които на 22.10.2018 година, е взело решение сдружението, в качеството на ипотекарен дебитор, да учреди договорна ипотека за застраховане на отговорности на „ Соларпо холдинг “ АД и е сключило в нотариална форма контракт за основаване на ипотека от 26.20.2018 година, - с които е взело решение сдружението, в качеството на ипотекарен дебитор, да учреди договорна ипотека за застраховане на отговорности на „ Пауър сист “ ЕООД и е сключило нотариален акт за основаване на договорна ипотека от 01.11.2018 година, - с които на 22.10.2019 година е взело решение сдружението, в качеството на ипотекарен дебитор, да учреди договорна ипотека за застраховане на отговорности на „ Соларпо холдинг “ АД и е сключило нотариален акт за договорна ипотека от 20.11.2019 г,.; - с които е взето решение „ Летище Пловдив “ АД да размени или продаде притежавания от него неподвижен парцел, а точно перон - оборудване, построено върху държавна земя в землището на с. Крумово, в детайли разказан в решението.

Фирмените регистри сочат, че Иво Прокопиев е акционер в „ Соларпо холдинг “ АД, посредством компанията „ Алфа финанс холдинг “, в която има мажоритарен дял от 50%, а останалите 50% се поделят сред Константин Ненов и Иван Ненков. Едноличен притежател на „ Пауър сист “ ЕООД е „ Алфа енерджи холдинг “ ЕАД, което също е под шапката на „ Соларпо холдинг “ АД. Каква е истината за дяловото присъединяване на Иво Прокопиев в „ Летище Пловдив “ АД, следва да се разбере.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР