Бизнесменът Атанас Бобоков и бившият зам.- министър на околната среда

...
Бизнесменът Атанас Бобоков и бившият зам.- министър на околната среда
Коментари Харесай

Атанас Бобоков и Красимир Живков ще бъдат доведени в съда

Бизнесменът Атанас Бобоков и някогашният зам.- министър на околната среда и водите Красимир Живков, обвинени за аферата с вноса на отпадък от Италия, ще бъдат доведени от ареста в постройката на Апелативния спецсъд, където се гледат ограниченията им за неотклонение.
Първоначално беше замислено ограниченията да се гледат посредством видеоконферентна връзка. В началото на днешното съвещание обаче те пожелаха да участват в правосъдната зала. Магистратите прецизираха, че поради епидемиологичната конюнктура у нас, всички съвещания по ограничения за неотклонение в спецсъда със арестувани лица до момента се организираха посредством видеоконферентна връзка. Изключение правеха случаите, в които лицата категорично са декларирали, че желаят да участват в правосъдната зала. До момента такива заявки по делото не бяха направени. Направиха се през днешния ден при започване на съвещанието преди да се даде ход. Обвиняемите имат право да се срещнат с показаните доказателства и да се съветват със бранителите си. Съдът почете желанието им да участват в залата, заради което разпореди да участват в спецсъда.
Пред публицисти прокурор Генка Брезашка сподели, че групата е работила от началото 2014г. Бившият зам. -министър Красимир Живков по думите й е през цялото време в групата. Тя съобщи, че е разпитван настоящ зам.-министър и това е Николай Кънчев.
На предходното съвещание спецсъдът остави в ареста зам.-министърът на околната среда и водите Красимир Живков и единият от братята Бобокови – Атанас, като постанови за тях най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража ”. Същата мярка дефинира и за и още трима. За Васил Богданов съдът дефинира мярка “домашен арест ”.
10 души са обвинени по случая с проведената незаконна група за импорт на боклуци, 7 за присъединяване в незаконна група с користна цел и с присъединяване на длъжностни лица. За другия от братята Бобокови мярката е парична гаранция от 1 млн. лв..
Впоследствие Красимир Живков беше освободен от поста зам.-министър на Министерство на околната среда и водите.
Бизнесменът Атанас Бобоков пък разгласи, че се отдръпва от поста изпълнителен шеф на компанията за батерии „ Монбат ”. Върховната административна прокуратура е упълномощила на министъра на културата инспекция на предмети, стопанисвани от Фондация „ Братя Бобокови " /Нумизматичен музей - Русе/.
Вижте още:
Какви ще са ограниченията за неотклонение по аферата с боклука - ще е ясно по-късно
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР