Бизнесът в Северна Америка е увеличил с 20% покупките на

...
Бизнесът в Северна Америка е увеличил с 20% покупките на
Коментари Харесай

Американските компании ускорено внедряват роботи


Бизнесът в Северна Америка е нараснал с 20% покупките на роботи през първото тримесечие
(снимка: CC0 Public Domain)

Северноамериканските компании усилиха разноските си за индустриални роботи през първото тримесечие на годината в опит да се оправят с възходящото търсене на продукцията им след пандемията COVID-19.

Бизнесът е поръчал 9098 робота в интервала януари-март 2021 година, което е с 19,6% повече спрямо първото тримесечие на предходната година, по данни на Асоциацията за възстановяване на автоматизацията – индустриална група със седалище в Ан Арбър, Мичиган. Поръчките се правят оценка общо на над 466 милиона $.

Някога роботите бяха съсредоточени в автомобилната промишленост, само че в този момент навлизат допълнително сфери на стопанската система – от хранилища за електронна търговия до предприятия за преправка на храни. За първи път предходната година множеството роботи, поръчани от компании в Северна Америка, не бяха предопределени за автомобилни фабрики или снабдители на части.

Най-силен растеж във внедряването на роботи през последното тримесечие бележат производителите на метали, където поръчките се усилват с 86%. Поръчките за фармацевтичните и биомедицинските компании са нарастнали със 72%, до момента в който тези от компаниите за потребителски артикули се усилват с 32%.
още по тематиката
„ Силната стопанска система явно оказва помощ ”, споделя Джеф Бърнстейн, президент на Асоциацията за възстановяване на автоматизацията, представен от. „ Това дава на фирмите увереността да влагат допълнително неща – в това число допълнително автоматизация ”.

По думите на Бърнстейн, пандемията е замразила доста бизнеси, защото интервенциите им са прекъснати с оглед запазване на здравето на хората. „ Но в последна сметка това форсира приемането на автоматизацията, тъй като фирмите признаха, че в случай че ще го вършат, в този момент е моментът ”.

Tyson Foods Inc, американската компания за месо, е измежду тези, които желаят да употребяват повече роботи на индустриалните си линии. През 2019 година компанията отвори проучвателен център за автоматизация с повърхност 26 000 кв. метра покрай централата си в Спрингдейл, Арканзас.

„ Автоматизирането на работни места като обезкостяване на пилета е извънредно мъчно, защото размерът и формата на всяко пиле могат да варират доста. Роботите работят най-добре, когато могат да се оправят с идентични неща ”, споделя Марти Лин, шеф на инженеринга в центъра.

Имайки поради това, Tyson Foods към този момент е почнала да конфигурира в своите фабрики роботи, които седят в края на индустриалните линии и автоматизирано подреждат и увиват кутии върху палети – развой, който включва общоприети форми и повторение на прецизни придвижвания.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР