Бизнесът в Руската федерация трябва да бъде национално ориентиран, така

...
Бизнесът в Руската федерация трябва да бъде национално ориентиран, така
Коментари Харесай

Вячеслав Володин: Бизнесът в Русия трябва да е национално ориентиран

Бизнесът в Руската федерация би трябвало да бъде национално насочен, тъй че извоюваните средства да се употребяват за развиването на страната. Въпросите за обезпечаване на действието на подобен бизнес са приоритет за Държавната дума. Това съобщи ръководителят на камарата Вячеслав Володин в своя канал в Telegram, представен от ТАСС.

Той напомни, че през 2022 година към този момент беше признат закон за възбрана на издаването на лицензи за създаване на глъбини, петрол и газови залежи на задгранични компании. Сега те са задължени да основават юридически лица в Руската федерация. Освен това задграничното присъединяване е неразрешено със закон и в концесии, свързани с транспортната инфраструктура и превоза. Депутатите одобриха на първо четене и законопроект, забраняващ офшорните компании да бъдат концесионери в жилищно-комуналния бранш.

По думите му 75,9% от задграничните компании са останали в Русия. Това решение приказва доста. Те имат вяра в положителните вероятности за развиване на стопанската система на нашата страна, удовлетворени са от бизнес климата. Тези, които напуснаха, понасят разноски за милиарди долари, добави Володин.

Според него локалните предприятия запълват освободените ниши и усилват размерите на произвеждане.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР