Бизнесът, който прилага природосъобразни технологии, използва по-малко природни ресурси и

...
Бизнесът, който прилага природосъобразни технологии, използва по-малко природни ресурси и
Коментари Харесай

Зам.-министър Ренета Колева: Когато бизнесът използва по-малко ресурси и намалява отпадъците, печели от усилията си

„ Бизнесът, който ползва природосъобразни технологии, употребява по-малко естествени запаси и сила и минимизира отпадъците и излъчванията в околната среда, на процедура печели от това, тъй като икономисва възходящите разноски за отнасяне на отпадъците и високите цени на първичните естествени запаси “. Това сподели зам.-министърът на околната среда и водите Ренета Колева през вчерашния ден вечерта при връчването на годишните награди за виновен бизнес за 2022 година на Българския конгрес на бизнес водачите (БФБЛ).

Ренета Колева акцентира, че в осъществяване на стратегическа цел на държавното управление за възстановяване на бизнес средата и развиване в посока към зелена стопанска система, Министерството на околната среда и водите насочва напъните си към консолидиране на екологичните политики във всички браншове на стопанската система. „ Щастлива съм да споделя, че доста компании и браншови обединявания намират своето място и поставят старания за провеждането на тази политика. Приветствам напъните ви, тъй като мечтаната смяна към зелена стопанска система може да се случи единствено в единодушие с бизнеса “, съобщи зам.-министърът. Тя връчи премиите в категорията „ Инвеститор в околната среда “ като с първо място беше отличен планът на „ Био България/ Хармоника “ – „ Чиста Струма “. На второ място са класирани плановете на три компании. „ Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България “ получи премия за „ Моят зелен град “. „ Девин “ беше отличена за плана „ Биоразнообразието – стратегическа цел за оцеляване и стабилно бъдеще “, а „ TELUS International България “ за плана „ Пчелар за един ден “. Трета премия получи Foodobox 2021 за плана с мобилно приложение, което разрешава да запазим кутия, цялостна с храна, от избрани търговски обекти като заведения за хранене, сладкарници, кафенета, пекарни, супермаркети и други. Храната в кутията е останала в остатък и е изцяло годна за консумация. Цената на една кутия е с най-малко 40% по-малко от постоянната.

Президентът Румен Радев връчи премиите в категория „ Инвеститор в обществото “, посетители на церемонията бяха министърът на образованието и науката Сашо Пенов, зам.-министри, представители на бизнеса от разнообразни сектори. Общо 134 корпоративни начинания на 86 компании се състезаваха в юбилейното 20-то издание на националния конкурс за корпоративна обществена отговорност, стабилно развиване и разнообразие.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР