Бизнесът и синдикатите договориха с премиера Стефан Янев финансови компенсации

...
Бизнесът и синдикатите договориха с премиера Стефан Янев финансови компенсации
Коментари Харесай

Бизнесът и синдикатите договориха с премиера компенсации за фирмите заради цената на тока

Бизнесът и синдикатите договориха с премиера Стефан Янев финансови обезщетения за компаниите поради цената на електрическата енергия. Те ще бъдат отразени в октомврийските сметки за ток при започване на ноември, осведомят от БНР. Техническите детайлности ще бъдат конкретизирани до края на деня. Срещата в Министерския съвет се състоя на фона на митинги поради скока на цената на електрическата енергия.
Днес и синдикални и работодателски организации излязоха на проява в центъра на София с гледище за незабавни ограничения, с които страната да компенсира бизнеса и потребителите за скока в цените на електрическата енергия.

Беше блокирано придвижването в по този начин наречения " Триъгълник на властта " - булевардите " Дондуков " и " Цар Освободител ".

Представители на протестиращите влязоха в Министерския съвет, където показаха квалифицирания от тях пакет от ограничения против високите цени на тока.

Протестът събра голям брой недоволни - и притежатели на по-малки фамилни компании, и представители по-големи предприятия, които към този момент заплащат двойно и тройно повече за ток, в сравнение с през същия интервал за предходната година.

Днес цената, на която се търгува електрическата енергия на свободния пазар, доближи нов връх - 480 лв. за мегаватчас и това визира освен бизнеса, само че и обществените структури като лечебни заведения, учебни заведения и детски градини, които също купуват на свободния пазар. Този ценови потрес ще погълне 3 милиарда лв. и ще докара стопанската система до колапс, предизвести Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал:

" Търпението на хората е изчерпано. Ние желаеме да заявим това от площада. Поканили сме всички, които не желаят и не могат да заплащат двойни и тройни сметки - тъй като идва енергийната ламя и прибира резултатите от техния труд ".

Протести се организират и в други градове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР