Бизнесът и синдикатите договориха с премиера компенсации за фирмите заради

...
Бизнесът и синдикатите договориха с премиера компенсации за фирмите заради
Коментари Харесай

Бизнесът и синдикатите се разбраха с премиера за енергийните помощи за бизнеса

Бизнесът и синдикатите договориха с премиера обезщетения за компаниите поради високите цени на тока. Финансовата помощ би трябвало да бъде изплатена със задна дата от месец юли и отразена в октомврийските сметки при започване на ноември, заяви БНР.

Работодателите настояха за отплата в размер на 75% от надвзетите суми, изчислени от разликата сред цената на борсата и прогнозната пазарна цена на енергийния регулатор. За задачата ще са нужни по 150 млн. лева месечно.

Ангажиментът бе стихотворец след народен митинг пред Министерския съвет, който блокира центъра на София за три часа по обяд през днешния ден.

Очаква се решенията да бъдат дефинитивно написани най-късно до съвещанието на държавното управление на следващия ден.

Протестът на бизнеса и синдикатите съответства с деня, в който бе подложен следващия връх в цената на електрическата енергия на свободния пазар - 482 лв. за мегаватчас.

Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал предизвести, че рекордната цена на електрическата енергия визира освен бизнеса, само че и обществените структури като лечебни заведения, учебни заведения и детски градини, които също купуват на свободния пазар. Според него този ценови потрес ще погълне 3 милиарда лв. и ще докара стопанската система до колапс.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР