Бизнесъг втвърдява тона към слубежното правителство. След вчерашната декларация на

...
Бизнесъг втвърдява тона към слубежното правителство. След вчерашната декларация на
Коментари Харесай

Бизнесът втвърдява тона. Протести, ако безхаберието продължи!

Бизнесъг втвърдява тона към слубежното държавно управление. След вчерашната декларация на четирите работодателски организации, през днешния ден към нея се присъединиха Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България.

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България изрично поддържат позицията на Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) по повод фрапантно нарасналата цена на тока, стана ясно от известие до медиите. 

Не единствено, че през последните месеци изчезна каквато и да е поддръжка за бизнеса в изискванията на пандемия, че всекидневно се подкопава бизнес средата със закани за затваряне, само че в този момент сме ударени и с цените на тока. Има напълно действителни случаи на компании, подписали дълготрайни контракти с енерго-разпределителни сдружения, които подвигат цени единствено посредством осведомителен e-mail. Може би това е подготовка за бъдещо затваряне – бизнесмените в бранша да избират да не работят, вместо да заплащат галактическите нови цени на тока. Ситуацията стартира да припомня на далечната 1997 година, когато инфлацията беше ежеминутна, а цените на продуктите се променяха по няколко пъти дневно.

Всичко това се случва или с безмълвното единодушие на виновните държавни органи, или заради тяхната непросветеност, или още по-лошо – с тяхната благословия. 

Няма да изброяваме още веднъж извънредно експертните причини, изложени в писмото на сътрудниците от Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) до служебния министър-председател. Ще кажем единствено това, което усещаме на гърба си – фрапантно повишение на цената на електрическата енергия, която в тези тежки времена прави оцеляването на доста от нас съвсем невероятно. 

Водени от гореизложеното, се причисляваме към готовността на АОБР, в случай че не се вземат нужните ограничения, за образуване на национални протестни дейности, с които да защитим ползите на стотиците хиляди, наранени от несъответстващата държавна политика, довела до фрапантното покачване на тока.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР