Бизнес лидерите по света се готвят за продължителна U-образна рецесия

...
Бизнес лидерите по света се готвят за продължителна U-образна рецесия
Коментари Харесай

Световният бизнес очаква U-образна рецесия заради коронавируса

Бизнес водачите по света се готвят за продължителна U-образна криза поради въздействието на ковид, а мнозина се опасяват, че фирмите им няма да оцелеят в пандемията. Това сочат оповестените през днешния ден резултати от изследване измежду над 3000 основни изпълнителени шефове, съобщи Ройтерс.

Пандемията лиши живота на близо 180 000 души, раздруса финансовите пазари и би могла да провокира най-лошия стопански срив след Голямата меланхолия от 30-те години на предишния век, напомня организацията, представена от Българска телеграфна агенция.

Около 60 на 100 от интервюираните шефове се настройват за U-образно възобновяване - дълъг интервал сред спад и напредък, по отношение на 22 %, които предвиждат двойна криза.

Изследването е направено от мрежата за бизнес водачество Уай Пи Оу (YPO) сред 15 и 19 април измежду 3534 основни изпълнителни шефове от 109 страни.

Установено е, че 11 % от тях възприемат ковид като риск за оцеляването на тяхната компания, а други 40 на 100 дефинират пандемията като сериозна опасност.

Борсовата търговия в Съединени американски щати завърши със спад в показателите

Не сме виждали таква рецесия от над 100 години и някои известни марки няма да оцелеят, разяснява Глен Кийс, изпълнителен ръководител на компанията за здравни услуги Аспен медикал (Aspen Medical) в Сидни и член на Уай Пи Оу.

Най-уязвими са бизнес ръководителите в хотелиерството и ресторантьорството, където 41 % предизвестяват, че има заплаха компаниите им да не е оцелeят. От банкрут се притесняват 30 % в авиацията и 19 % в търговията на едро и дребно, съгласно изследването.

Има и такива, които регистрират позитивно въздействие върху приходите. Това са 10 % от шефовете в търговията, както и шефовете на индустриални компании в селското стопанство, заводи, мини и сдружения за комунални услуги.

И въпреки всичко множеството чакат обстановката да се утежни, преди да се усъвършенства.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР