Бизнес климатът в най-голямата европейска икономика се подобрява през шестте

...
Бизнес климатът в най-голямата европейска икономика се подобрява през шестте
Коментари Харесай

Бизнес климатът в Германия не е бил толкова добър от 1991 г.

Бизнес климатът в най-голямата европейска стопанска система се усъвършенства през шестте месеца до юли съгласно основания в Мюнхен Институт за стопански проучвания Ifo. Индексът, в чиято основа стоят 7000 немски компании, се е покачил до 116.0 пункта от ревизираните 115.2 през юни, написа Bloomberg.

Това е най-високото равнище от 1991 година насам и се съпоставя със междинна оценка в изследване на Bloomberg за спад до 114.9 пункта.

 Снимка 305437
Източник:

Прогнозите сочат, че мощният растеж на немската стопанска система от първата половина на годината ще продължи и през останалата част от 2017-а.

Постоянно намаляващата безработица поддържа вътрешното търсене в страната, а оценка на Bundesbank сочи, че " оживеното " търсене на експорт ще трансформира производството във водещ мотор на растежа.

" Настроението измежду немските компании е еуфорично ", разяснява в изказване президентът на Ifo Клеменс Фюст. Експертът добави още, че немската стопанска система върви напред.

Тя съумя да нарасне с най-бързи темпове през първото тримесечие на годишна база, а на този декор Международният валутен фонд изрази убеденост в вероятностите за напредъка на страната.

Очакваното разширение от 1.8% през 2017 година и 1.6% през идната година ще бъде подкрепено от мощното вътрешно търсене и тласъка на международната търговия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР