Бизнес активност в китайския сектор на услугите се влоши през

...
Бизнес активност в китайския сектор на услугите се влоши през
Коментари Харесай

Влошаване на активността в сферата на услугите на Китай през август до 10-месечно дъно



Бизнес интензивност в китайския бранш на услугите се утежни през август до 10-месечно дъно, демонстрират резултати от частно изследване на организациите Caixin и Markit.

Индексът PMI, измерващ интензивността в бранша на услугите, се намали до 51,5 пункта от 52,8 пункта през юли, достигайки най-ниско равнище от ноември 2017-а година насам. Данните се разграничават значително от аналогичното изследване на Националното статистическо бюро, съгласно което непромишленият PMI показател на Китай се увеличи през август до 54,2 пункта от 54,0 пункта през юли.

По-рано тази седмица организациите Caixin и Markit показаха слаби данни и за промишлената интензивност във втората по мощ стопанска система в света. Индексът PMI, определян от двете частни организации, се намали през август до 50,6 пункта от 50,8 пункта през юли, достигайки най-ниско равнище от юби 2017-а година.

В същото време общият PMI показател на организациите Caixin и Markit (включващ промишления и бранша на услугите) се намали до петмесечно дъно от 52,0 пункта по отношение на 52,3 пункта през юли.

Влошаването на китайската бизнес интензивност в края на лятото, съгласно частното изследване, идва в миг, когато Пекин е изправен пред ескалираща комерсиална война със Съединени американски щати, която заплашва огромния индустриален бранш на страната на фона на задълбочаващо се закъснение на вътрешното ползване.

Заплахата от налагането още в четвъртък (6-и септември) на спомагателни мита върху вноса на китайски артикули в Съединени американски щати на стойност 200 милиарда $ евентуално ще докара до опазване на наклонността през последните месеци на закъснение на растежа на втората по мощ международна стопанска система.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР