Бившият №8 в света Джон Иснър ще сложи край на

...
Бившият №8 в света Джон Иснър ще сложи край на
Коментари Харесай

Големият Джон слиза от тенис сцената: Бившият номер 8 прекратява кариерата си

Бившият №8 в света Джон Иснър ще постави завършек на професионалната си тенис кариера на идния US Open. Това разгласи самият американец посредством прочувствено обръщение в обществените мрежи:

" В кариерата на всеки спортист идва моментът, когато би трябвало да се сбогува със спорта. За мен този миг настъпи. Не взех елементарно това решение, само че считам, че е вярно. Когато напуснах университета в Джорджия през 2007 година, нито за момент не можех да си показва, че в продължение на 17 години ще бъда част от АТР Тура. Разбира се, има безчет мачове, за които ми се желае да върна времето обратно, само че съм горделив от това, което съумях да реализира. Пътешествието ми беше необикновено.

Чувствам се късметлия, тъй като построих толкоз доста другарства, които ме доведоха до мястото, където се намирам през днешния ден. Хората до мен както в професионален, по този начин и в персонален проект ме построиха като състезател, само че по-важното - като човек. Едно от най-хубавите ми решения беше да постъпя в университета в Джорджия – четирите години там бяха изумителни. До моя треньор Мани Диас - благодаря, че постоянно вярваше в мен и построи отлична работна нравственос, която толкоз добре ми послужи в кариерата ми като професионален тенисист.

Необходимо е да благодаря особено на майка ми и татко ми. Нищо от това нямаше да е допустимо без тяхната поддръжка. На майка ми, с която карахме на юг с вана, с цел да вземам участие на шампионати, и на татко ми, който работеше до здрач, с цел да ми даде тази опция - голямо благодаря! Като татко на 4 деца сега, към този момент знам какво е любовта, която единствено родителите могат да дадат и значително това е по този начин поради вас.

На моята брачна половинка Мадисън - благодаря ти за всичко, което правиш! Да гледаш четири деца, които към момента не са навършили 5 години, евентуално е най-трудоемката работа на света. А ти я правиш с усмивка на лицето, без значение от хаоса. Нямам самообладание за идната част от живота ни и ще се опитам да бъда допустимо най-хубавият християнин, брачен партньор и татко. Обичам те!

Не мога да изразя тук благодарностите си към всички, на които го дължа, само че на треньорите ми, физиотерапевтите, спонсорите и най-после, само че не на последно място, почитателите - благодаря! Обичах да се състезавам за вас и пред вас и това ще е нещо, което мощно ще ми липсва.

Няма потребност да се преструвам, че този преход ще е елементарен, тъй като няма да бъде. За последните повече от 20 години това, което правех беше най-вече тенис. Будех се всяка заран с концепцията да стана по-добър и постоянно съм се гордеел поради това, а в този момент би трябвало да пренасоча силата си в друга посока и това е предизвикателство, което чакам с неспокойствие.

Тазгодишният US Open ще е моят финален шампионат и не виждам какво по-хубаво от това да изляза и да се състезавам в Ню Йорк. Участвах на US Open през всички 17 години от моята тенис кариера и нямам самообладание последният ми мач да бъде пред американските почитатели във Flushing Meadows ", показа в прочувственото си послание Големият Джон.

В хода на своята тенис кариера американецът може да се похвали с 16 трофеи на равнище АТР и постигане до №8 в международната класация през 2018 година. Именно тогава той завоюва своята Мастърс 1000 купа, триумфирайки пред родна аудитория на конкуренцията в Маями. Без подозрение името на Иснър ще остане в историята и поради епичния дуел на Уимбълдън от 2010 година, когато дружно с Никола Маю сътвориха най-дългия тенис мач, траял 11 часа и 5 минути и приключил с победа за Биг Джон.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР