Бившият защитник на ЦСКА и настоящ такъв на Стал (Миелец)

...
Бившият защитник на ЦСКА и настоящ такъв на Стал (Миелец)
Коментари Харесай

Божидар Чорбаджийски: Футболът в България е много зад този в Поша

Бившият бранител на ЦСКА и сегашен подобен на Стал (Миелец) - Божидар Чорбаджийски приказва пред локалното издание " Tvpsport.pl " за престоя си в Полша и разликата с българския футбол.

" Тук се усещам добре през цялото време. Бързо се сработих с тима, за което оказа помощ моят съотечественик Алекс Колев. Той ми оказа помощ доста в превъзмогването на езиковата преграда. Вече знам цялата футболна терминология на полски наизуст. Освен това разбирам всичко, което ми споделят. Все още не приказвам вярно, само че мога да поддържам връзка в супермаркет, при доктор... Езиците ни са много сходни. Освен това нямам проблеми с проучването на езици - знам британски, испански и сръбски. Аз съм на мнение, че в случай че играеш в избрана страна, би трябвало да приказваш на нейния език.
 Георги Чорбаджийски впечатли Стойчо Младенов
Георги Чорбаджийски впечатли Стойчо Младенов

Взима го на лагера

Прекарах по-голямата част от кариерата си в България. Исках да опитам нещо друго и взех решение, че мога да се развъртвам повече в Полша. И не останах отчаян - равнището тук е по-високо. Особено откакто имате повече класни играчи. Стал може да не е звездният отбор на лигата, само че като тим можем да бъдем сложни за превъзмогване, което в действителност ми харесва.

Бях единствено чартърен, което утежни нещата. Когато всички бяха здрави, не можех да играя, тъй като Стяуа трябваше да заплати на ЦСКА за представянето ми. Затова трябваше да " разгадавам " на травми и санкции. Честно казано, не желаех да вървя там, само че клубът реши да се възползва от предлагането и това беше единствената ми опция, за жалост. Освен това не одобрявам румънския футбол. В коя друга страна санкционират за за три жълти картона? Освен това методът на ръководство на клубовете е характерен.

Стяуа постоянно ми плащаше в точния момент. Но съм чувал, че в случай че някой влезе под кожата на притежателя, може да бъде изправен пред непредвидени финансови наказания. Джиджи Бекали е горделив и убеден човек, който желае да управлява всичко в клуба, в това число тима. В резултат на това за чужденците беше по-зле.
 Божидар Краев ще си има прославен съотборник
Божидар Краев ще си има прославен съотборник

Вагнер Лав укрепва Мидтиланд

Имате доста огромни игрища, прилична база за тренировки, ходите на подготвителни лагери... В това отношение ние в България сме доста зад вас. Атмосферата в съблекалнята в България е по-добра. По-забавно е - несъмнено, че тук не приказвам за празненства, а че можем да се забавляваме на тренировки. А в Полша би трябвало да си като боец - нямаш време да се отпуснеш, би трябвало да даваш 100 %, а може би 100 и двадесет през целия час! Освен това в България има по-голяма интеграция, екипът обядва дружно, намира се в свободното си време. Не знам, може би тъй като има повече чужденци в Полша - има доста играчи с друг нрав.

Имам упоритости да остана тук и да мога да играя във всяка среща. Но ще забележим какво ще стане след пет месеца и какъв брой постоянно ще играя напролет. На тази възраст съм, че би трябвало да съм постоянно на терена и считам, че имам задоволително качества. Ако нямат потребност от мен в тима, просто ще напусна ", сподели Чорбаджийски.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР