Бившият вратар на националния отбор на България по хокей на

...
Бившият вратар на националния отбор на България по хокей на
Коментари Харесай

Българин влезе в Залата на славата на световния хокей!

Бившият вратар на националния тим на България по хокей на лед Константин Михайлов беше въведен публично в Залата на славата на Международната федерация (IIHF) на гала в Братислава преди срещите за разпределението на медалите на Световното състезание в словашката столица.

54-годишният Михайлов получи наградата Ричард "Биби " Ториани за изключителна кариера в неводеща хокейна нация персонално от президента на IIHF Рене Фазел.

В Залата от клас 2019 през днешния ден бяха въведени още някогашните играчи Майк Модано (САЩ), Жигмунд Палфи и Мирослав Шатан (Словакия), Йорген Йонсон (Швеция), Борис Александров (Казахстан, посмъртно) и четирикратната олимпийска шампионка Хейли Уикенхайзър (Канада), както и някогашният заместител изпълнителен шеф на хокейната федерация на Съединени американски щати Джим Джохансон (посмъртно).

"За мен е огромна чест да заставам през днешния ден тук дружно с такива хокейни величия като Йорген, Майк, Жигмунд, Мирослав и Хейли, получавайки премия, която е самопризнание за хокейно съвършенство. За страдание Борис и Джим не са с нас. Искрено съм признателен оценката, което получавам. "

"В България хокеят не е доста публикуван спорт, само че е доста почитан от тези, които го познават. Последните 20 години не бяха лесни за българския хокей, поради измененията в Източна Европа. Надявам се надявам, че нашият тим ще се прави с провокациите и скоро ще надгради постигнатите в предишното триумфи. "

"Тази премия виждам освен като персонално самопризнание, само че и като самопризнание за всичките български хокейни състезатели и деятели, че човек би трябвало да има цел, дисциплинираност, честност, съчетани със пристрастеност, отговорност и неизменност. Ако следвате тези правила, триумфът е неминуем и премиите ще последват. "

"Не бих могъл да желая повече от тази премия за нещо, което съм правил с обич и пристрастеност през целия си живот. Изключително съм благополучен да бъда въведен в залата на славата на международната федерация ", съобщи от трибуната Михайлов.

Той приключи спортната си кариерата на 51-годишна възраст след присъединяване в рекордните 28 Световни шампионати в долните дивизии за България в интервала 1985-2014 година. В края на януари IIHF заяви, че Михайлов става първият българин, който е почетен с достойнството да бъде признат в Залата на славата, в която от 1997 година влизат най-заслужилите от международния хокей. /БТА

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР