Бившият водач в световната ранглиста на тенисистите Анди Мъри обяви,

...
Бившият водач в световната ранглиста на тенисистите Анди Мъри обяви,
Коментари Харесай

Анди Мъри дарява парите, спечелени от турнири за децата в Украйна

Бившият лидер в международната класация на тенисистите Анди Мъри разгласи, че ще подари парите, извоювани от наградните фондове на шампионатите през 2022 година, в помощ на децата, наранени от нашествието на Русия в Украйна.

" Над 7,5 милиона деца са изложени на риск от нарастващия спор в Украйна ", написа в Туитър Мъри, който е дипломат на УНИЦЕФ в Обединеното кралство.

" Образованието е от жизненоважно значение, тъй че УНИЦЕФ работи за обезпечаване на достъп до образования на изселените деца, както и за подкрепяне на рехабилитацията на развалени учебни заведения, дружно с замяна на съоръжение и мебели. Ще даря извоюваните пари от наградните фондове за останалата част от годината, само че всеки в Обединеното кралство може да поддържа филантропичния план на УНИЦЕФ като подари средства ", добави британецът.

Носителят на три трофеи от Големия шлем Мъри получи " уайлд кард " за Мастърс 1000 шампионата в Индиън Уелс. Това ще бъде първи шампионат за него, откакто се събра с някогашния си треньор Иван Лендъл.

От АТР, WТА, ITF и четирите шампионата от Големия шлем обявиха във вторник, че ще създадат взаимно подаяние от 700 хиляди $ филантропична помощ и за поддръжка на федерацията по тенис на Украйна.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР