Бившият вече търговски директор Стела Първанова, шефът на отдел Месо

...
Бившият вече търговски директор Стела Първанова, шефът на отдел Месо
Коментари Харесай

Скандални разкрития! „Кауфланд” върти далавери с месо за милиони!Ощетените сме НИЕ, потребителите

Бившият към този момент търговски шеф Стела Първанова , шефът на отдел „ Месо ” Радослав Куртев и шефът на „ Свежи храни ” и пълномощник в „ Кауфланд ” Васил Василев са в основата на колосална спекулация с доставки на месо от „ Гарантмес ”, записана в Разград на адрес ж.к. „ Орел ”, бл. 1, вх. Д, ет. 1, ап. 2, ръководена от 35-годишната Деница Владимирова Русева.

Разполагаме със абсурден чат сред двама от участниците в далаверата – шефът на отдел „ Свежи храни ” Васил Василев и месар №1 в „ Кауфланд ” Радослав Куртев:

„ Г-н Василев опазих ползите на Гарантите ”, написа задоволително необразовано Куртев.

„ Ок Радо ”, дава отговор със същото равнище правопис огромният шеф Васил Василев.

Съобщението е до 48-годишния Васил Иванов Василев , един от шестимата прокуристи на „ Кауфланд България ” ЕООД, който е и шеф на бранш „ Свежи храни ” в немската верига.

Радослав Куртев

Скандалните разкрития обаче не свършват дотук. Нашият източник ни даде и разпечатка от ценова разкладка за доставките на месо в немската верига за месец юли 2020.

От графиката ясно се вижда, че разградската компания „ Гарантмес ”, която не отглежда животни, няма касапница и инфраструктура, т.е., не е производител, е най-големият снабдител на мръвка за „ Кауфланд ”.

О общо 684 палета месо, влезнали в складовете на веригата, 455 са доставени точно от „ Гарантмес ”, чийто ползи отговарящият за месото Радослав Куртев е „ защитил ”, както самичък признава в скандалния чат.

Справката в таблицата сподели, че, да вземем за пример, от „ свински врат без кост цялостен ” са поръчани общо 59 палета. От тях най-вече – 20, се падат на „ Гарантмес ”, като съперниците взимат сред 10 и 15 палета. В задачата се пита ЗАЩО, откакто цената на разградчани е 7,53, най-високата от всички предложения?

Същата обстановка имаме и при „ свински врат с кост ” – още веднъж най-скъпо е при „ Гарантмес ” – 6,39.

При „ свински джолан без кост ” също няма изненада – разградското сдружение продава отново на-дебело – 6,20, само че още веднъж е измежду топ доставчиците.

Реклама

Достатъчен е единствено взор на графиката, с цел да установим, че в тази ситуация не може и да става дума за конкуренция.

На графиката в алено ясно се виждат цените на разградското сдружение, за които при обикновено съпоставяне се вижда, че доста постоянно сумите са по-високи от предложенията на съперниците.

Това поражда основателният въпрос за какво непозната на бизнеса компания продължава да е най-сериозният снабдител на месо за другояче реномираната немска верига?

И по каква причина „ Гарантмес ” е била изритана от Министерство на вътрешните работи, където също е доставяла мръвка, само че след неразбираеми досега издънки е била натирена, което стана ясно след нашата първа обява по тематиката?

Третата сериозна незнайна е дали целият мениджмънт на „ Кауфланд България ” е наясно със схемата за милиони, или единствено Васил Василев пази мръсните секрети за доставките на месо?

Все питания без отговор…

Вече седмица от „ Кауфланд ” мълчат позорно и на въпросите:
Прави ли „ Кауфланд ” инспекция по изнесените скандални обстоятелства за корупция при доставката на месо за веригата? Защо в „ Кауфланд ” се продава само свинска кайма на компанията, изритана като снабдител на Министерство на вътрешните работи – „ Гарантмес ”, и това не ощетява ли потребителите? Защо „ Кауфланд ” избира неизгодни за потребителите предложения?
И напълно резонно запитване от Narod.bg:

Кога немските притежатели ще се намесят и ще скапват корупционната скица на висшите си чиновници в България?

Вижте скандалните
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР