Бившият вече собственик на Локомотив Пд Христо Крушарски призна, че

...
Бившият вече собственик на Локомотив Пд Христо Крушарски призна, че
Коментари Харесай

Христо Крушарски: Пръснах 17 млн. лева за шест години в Локо Пд

Бившият към този момент притежател на Локомотив Пд Христо Крушарски призна, че за 6 години е похарчил 17 млн. за клуба. Той даде конференция, на която приказва за какво е напуснал клуба, за наследството, което оставя и за бъдещите си проекти.

" За шест години в Локомотив Пд похарчих 17 милиона. Не са ми достигали 500 хиляди на година. Аз си потеглям на загуба, само че в този момент клубът може да се устоя с към 3 млн. лв.. без да взе участие в Лига Европа. Това е скъпо наслаждение, само че единствено в България. Във Франция един тим взима 35 млн. евро от тв права. Визирам Страсбург съответно. Без държавна политика обаче няма по какъв начин да се получи. Примерно облекчение на данъчните условия за клубовете ", съобщи Крушарски.

Той беше безапелационен, че решението за отдръпването си от Локомотив е взел много от дълго време и няма нищо общо с новия треньор на тима, който ще бъде разгласен по-късно през днешния ден.

" Изчаках верния миг, не е било безогледно решение. Взех го от дълго време, само че изчаках, тъй като само че не бях сигурен в дейностите на сътрудниците. Когато кажа край, значи е край. Ако ми желаят съвет - да, само че да се греша там където скърца вратата - не си поставям пръста, тъй като доста боли.

Сега Локомотив има единствено 500 000 хиляди лв. отговорности къ Национална агенция за приходите и 0 лв. към други институции. А като поех клуба, бяха доста повече. Ето, на шестата година клубът към този момент се самоиздържа. Ако купуваш непрекъснато скъпа стока, в никакъв случай няма да стигнеш до този стадий. Три години се опитваха да ме убедят, че в нашата школа няма момчета за първия тим. От мениджъри разбрах, че при нас има надарени деца. Като Паскалев и Сулев. Затова задължих треньорите да пускат млади, с цел да може да ги продадем. И запасите да са единствено юноши. Защо да плащаш по 3 хиляди евро на чужденци, с цел да стоят на пейката? Новите сътрудници също го схванаха и се надявам, че ще се придържат към това предписание.

За мен тимът има капацитет, още не е изтървал възможностите. Виждам го на седмо място в класирането и на 90 % присъединяване в Лига Европа. Имам девето възприятие и зная какво да кажа и какво да направя. Това е моето преимущество ", изясни Крушарски.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР