Бившият вече министър на спорта - Красен Кралев, използва социалните

...
Бившият вече министър на спорта - Красен Кралев, използва социалните
Коментари Харесай

Кралев отправи остри думи към Кузманов и поздрави Радостин Василев

Бившият към този момент министър на спорта - Красен Кралев, употребява обществените мрежи, с цел да поздрави решението на новия министър на младежта и спорта - Радостин Василев. Причината за това е, че Василев е отменил решение на " некадърника " Андрей Кузманов, който е щял да ощети редица от спортовете у нас.
Известен факт е, че Кузманов бе длъжностен министър на спорта, до момента в който не бе формирано новото непрекъснато държавно управление на Република България.
Ето какво гласи известието на някогашния министър:
„ Радостин Василев анулира програмата на некадърника Андрей Кузманов, с която той щеше да ощети редица спортове. Това е добра вест!
Както неведнъж съм заявявал, седемте месеца ръководство на служебния министър на Румен Радев нанесоха големи вреди на българския спорт, чийто размер занапред ще се открива. Днес е спряна Програмата за развиване на спорта за високи достижения, която съществено ощетяваше фактически сполучливите спортове за сметка на такива като модерния петобой, практикуван от към 250 души в цялата страна. Колективните олимпийски и всички неолимпийски спортове също бяха грубо орязани откъм финансиране по предложение на бития преди два месеца Кузманов.
„ Със Заповед № РД-09-1103/29.12.2021 година на министъра на младежта и спорта Радостин Василев е анулирана Програма за развиване на спорта за високи достижения за 2022 година
В развой на правене е нова Програма за развиване на спорта за високи достижения за 2022 година
При публично разискване на програмата са постъпили голям брой писма от спортните организации със мнения да бъдат изменени критериите на Програмата (методиката). Съгласно предоставените мнения са разпознати следните по-съществени дефекти: не са заложени значими и отчитащи спецификите на спортовете коефициенти, не е разпределена правилно тяхната тежест, планувано е да се регистрират постигнатите резултати единствено за миналата календарна година, липса на обективност при процентното систематизиране на бюджета по групи спортове, недостатъци при установяване на допустимите разноски, които се финансират и други “
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР