Бившият вече министър на електронното управление - Божидар Божанов, обърна

...
Бившият вече министър на електронното управление - Божидар Божанов, обърна
Коментари Харесай

Божидар Божанов: Повече от 200 болници приемат с ел. направления

Бившият към този момент министър на електронното ръководство - Божидар Божанов, обърна внимание на доста значима тематика. Ето какво написа той на страницата си във Facebook:

В политическата блъсканица остана малко настрана тематиката с електронните посоки за хоспитализация, само че тя е следващата значима стъпка в електронното опазване на здравето. Вече над 200 лечебни заведения одобряват електронните посоки.

Както означи оня ден един началник на екип в Информационно обслужване, за първи път държавното управление не пречи на процеса. Бих добавил и това, че давахме политическа предвидимост и " тил ". Асена Сербезова беше точният министър за това и се веселя, че работихме добре взаимно.

Надявам се, че служебният министър ще одобри предложенията, които дадохме от МЕУ предходната седмица по плана на разпоредба и ще отстрани хартията от процеса напълно. Личните лекари с право чакат това изменение, с цел да ги разтовари.

Електронното опазване на здравето покачва успеваемостта и прозрачността на даването на здравни услуги. А електронната идентификация ще даде елементарен достъп на всеки до здравното му досие, включително до опцията да алармира за подправени прегледи и хоспитализации.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР