Бившият вътрешен министър в един от кабинетите на Бойко Борисов

...
Бившият вътрешен министър в един от кабинетите на Бойко Борисов
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Фалитът на КТБ беше началото на овладяването на държавата

Бившият вътрешен министър в един от кабинетите на Бойко Борисов – Цветан Цветанов, не е окуражен, че следствието и парламентарната комисия ще разкрият цялата скица на Мартин Божанов - Нотариуса.

Пред БНР Цветанов, който е и някогашен ръководител на Парламентарната комисия за вътрешен ред и сигурност, разяснява протичащото в правосъдната система и е безапелационен, че Божанов е обвързван и със схемата на Пепи Еврото – " Осемте джуджета ".

" Нека да не считаме, че ще бъдат разплетени тези схеми, тъй като интензивността, която показват някои народни представители, демонстрира, че те се концентрират единствено върху Нотариуса, само че не уголемяват кръга и обсега, с цел да се хване целия този кръг от метастази и това раково заболяване ", съобщи Цветанов.

Според него кръгът на следствие и инспекции не се уголемява, " тъй като Нотариуса и " Осемте джуджета " са взаимно свързани ".

" И в случай че се отиде и към " Осемте джуджета ", там може би ще се попадне на висшестоящи ръководители в правосъдната система, които неведнъж са посещавали заведението на Пепи Еврото, а в същото време са посещавали и " SS " клуб ", счита Цветан Цветанов.

И добави, че " за мен обезпокоително е това, което бе изнесено от някогашния Министерство на вътрешните работи министър Бойко Рашков, когато е подаден сигнал за Нотариуса, по-късно информацията е изтекла и е осуетена опцията да се направи следствие ".

" Това, което споделя проф. Каламарис, е правдиво и не би трябвало да бъдат упреквани жертвите, че не са споделяли техните терзания. Защото, когато една система работи по този метод, когато мафията ръководи, няма по какъв начин да разчиташ на тези институциите да си свършат своята работа. Когато виждаш, че в " Осемте джуджета " някогашен и сегашен основен прокурор контактуват. Трябва да се отиде по-далеч, в случай че в този момент е отворен похлупакът, дано с тази публичност на медии институциите да проработят, само че да се върнем към зараждането на тази мафиотска конструкция, която ръководи страната ", предлага някогашният министър на вътрешните работи.

Цветанов е безапелационен, че банкрутът на КТБ " беше началото на преодоляването на страната и през днешния ден приказваме за това, че има една компания от Кипър, направила експертиза на КТБ, и се открива, че там няма предоставени дейности, което значи, че цялата тази експертиза за банкрута на КТБ е с неверна структура ".

Според него " е било единствено с един предумисъл - преодоляване на тези активи ".

" Като владееш и управляваш медийния пазар, медиите проектират настройките, нямащи нищо общо с действителността. Когато предават неверната информации и хората възприемат тези настройки като действителност, за мен това е висша форма дезинформация и оклеветяване на неуместните ", разяснява Цветанов.

" Как ще забравим всичко, попита той и зададе въпроси: Къде отидоха следствията по " Турски поток " и чувалите с пари, които се изнасяха по автомагистралите? И къде са дейностите за справедливи следствия и за КТБ?

" Не може това да бъде обикновено. Защо за тези първи 9 месеца ръководещите не направиха нищо от това, което дадоха обещание? Нито имаме Шенген, нито първо заплащане по ПВУ, а трябваше това да стане в края на 2023-та? Имаме единствено преодоляване на система, която обслужва избрани ползи. И тази конституционна промяна - никой не се концентрира в правосъдната промяна, никой не приказва за Наказателен кодекс, който е от 1968 година ", възмути се Цветан Цветанов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР