Бившият вътрешен министър обясни, че на 10 юли м.г. е

...
Бившият вътрешен министър обясни, че на 10 юли м.г. е
Коментари Харесай

Младен Маринов се извини заради битите протестиращи, записите не били укривани


Бившият вътрешен министър изясни, че на 10 юли м.г. е разпоредил инспекция, откакто му станало известно за видеоклиповете

Искам да се извиня, скърбя за тази преживелица, която ни стана притежание, за превишаване на полицейските пълномощия при потребление на физическа мощ и помощни средства. Това съобщи пред публицисти в Народното събрание националният представител от ГЕРБ Младен Маринов във връзка на видеозаписа от охранителна камера на НСО от 10 юли 2020 година, на който се вижда полицейско принуждение над протестиращи. Тогава Маринов е министър на вътрешните работи.
Като служител на реда и като човек не позволявам такива дейности ", добави Маринов. Той изясни, че на 10 юли вечерта е назначил инспекция, откакто са му станали известни видеоклипове, " снимани от протестиращи, евентуално, на които се виждаше някакво придвижване, някакво принуждение ".

Той добави, че записите не са били укривани, приобщени са към дисциплинарното произвеждане и са изпратени на прокуратурата.

Маринов прикани този случай с полицейско принуждение да не изважда от публичния фокус множеството случаи с потърпевши тежко служители на реда по време на митингите.

Младен Маринов и Христо Терзийски, депутати от ГЕРБ и някогашни вътрешни министри, не дадоха отговор на въпроса дали ще си подадат оставката като народни представители поради полицейското принуждение по време на митингите, откакто тя им беше поискана от " Демократична България " от трибуната на Народното събрание. Маринов не отговори и на въпроса дали е виждал видеото от охранителната камера на НСО, снимала полицейско принуждение на 10 юли.

Терзийски разяснява пред медиите, че не може българската полиция да бъде употребена и поругавана с политически цели - " изключително, когато следва началото, очевидно, на нова предизборна акция ".

Той добави, че част от водачите на политически сили са народни представители " с помощта на потребление на тези митинги ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР