Бившият външен министър на Румъния Андрей Марга, който се представя

...
Бившият външен министър на Румъния Андрей Марга, който се представя
Коментари Харесай

Украйна скочи срещу румънски провокатор, поискал разделянето на страната между Русия, Полша, Унгария и Румъния

Бившият външен министър на Румъния Андрей Марга, който се показва през днешния ден като политолог, при представяне на книгата " Съдбата на демокрацията " декларира, че Украйна би трябвало да отстъпи територия на Русия и три прилежащи страни. Това оповестява уеб сайтът Digi24.

„ Намираме се в безусловно изключителна обстановка и споделям с цялата отговорност, че Украйна е в неестествените си граници. Тя би трябвало да отстъпи територии на Унгария (Закарпатието), Полша (Галисия), Румъния (Буковина) и Русия (Донбас и Крим). Това са територии на други страни “, споделя той.

Марга добави, че сега спорът може да бъде позволен единствено посредством договаряния с Русия с посредничеството на Америка, Германия и Китай.

Освен това Марга показва, че в Украйна „ не може да се приказва за народна власт “.

„ Все още има дълъг път до демокрацията в тази страна. Там партиите са неразрешени, малкия екран се управлява от една от тях. Има доста богати хора, които напущат страната с парите си. За страна, от която хората си потеглят с парите и всичко, което имат, не може да се приказва, че е демократична, развита страна “, разяснява някогашният румънски външен министър. 
Украинското посолство в Румъния на собствен ред отговори, че сходни изказвания са неприемливи при никакви условия: „ Те са изключително жестоко нарушаване на интернационалното право и то в миг, когато Украйна героично пази своята самостоятелност и сигурността на цяла Европа “.

" Съжаляваме, че някогашният министър на европейска демократична страна прави изказвания, които слагат под въпрос главните правила на интернационалното право, изключително когато става дума за целостта на границите на една суверенна страна. Пълното ценене на тези правила е в основата на сигурността и стабилността на континента ", се споделя още в позицията на дипломатическата задача.

Тезите на Марга изцяло се разминават с формалната позиция на ръководещите в Румъния, която от началото на пълномащабната инвазия оказва помощ на Украйна във военната и филантропичната сфера. На 23 август Букурещ съобщи следващ транш муниции и аварийни елементи за военната техника на Въоръжените сили на Украйна.

Румънският президент Клаус Йоханис по време на посещаване в Киев през юни съобщи изрично, че Украйна и нейните жители могат да разчитат на румънското държавно управление и народа толкоз дълго, колкото им е належащо.

Той също по този начин сподели, че Центърът за интернационална филантропична помощ за Украйна работи с цялостен потенциал в Сучава. Вече са осъществени повече от 40 филантропични транспортни задачи.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР