Бившият украински президент Михаил Саакашвили, който бе преместен в интензивно

...
Бившият украински президент Михаил Саакашвили, който бе преместен в интензивно
Коментари Харесай

Михаил Саакашвили: Ако не доживея победата на Украйна, нека сърцето ми бъде погребано в Киев

Бившият украински президент Михаил Саакашвили, който бе изместен в интензивно поделение през вчерашния ден, приказва на чуване по делото си. Той повтори, че се нуждае от лекуване, и съобщи, че в случай че не доживее да види по какъв начин Украйна печели войната с Москва, желае сърцето му да бъде заровено на украинска земя. 

" Ако не доживея да видя успеха на Украйна, което е доста близо, сърцето ми би трябвало да бъде заровено в Киев, тъй като то принадлежи на Украйна ", съобщи третият президент на Грузия по време на процеса, в директно предаване от клиниката " Вивамеди ", която от май предходната година пое лекуването му. 

Той направи изказването си на украински език, като акцентира, че не се съмнява в успеха на Украйна и се гордее с президента Зеленски.

Саакашвили, който беше наказан на 6 години затвор от съда в Тбилиси, съобщи, че е бил малтретиран в ареста и даже е имало опит да бъде смъртоносно токсичен.

Бившият президент сподели още, че е подготвен да жертва живота си, откакто е пожертвал свободата и здравето си, и изиска само съответно лекуване.

Михаил Саакашвили, който е измършавял с 60 кг през годината, прекарана в пандиза, се съблече до кръста и се извини на публиката, демонстрирайки тежкото си здравословно положение.

В понеделник, 30 януари,  ендокринологът Лали Джавашвили предизвести, че експрезидентът е получил съществени увреждания и е на ръба на полиорганна непълнота, което съставлява  заплаха за живота му.   

По-рано американски специалисти изследваха проби от кръвта му и анализите демонстрираха, че в пандиза Саакашвили е токсичен с арсен и е получил взаимозависимост от препарати. Освен това в кръвта му бяха открити бисмут, барий, живак.
През предходната седмица беше обявено, че Саакашвили е диагностициран с ковид.

На 1 декември бяха оповестени резултатите от съдебно-медицинска експертиза, в която се споделяше, че той се нуждае от лекуване в многопрофилна клиника в Европейски Съюз или Съединени американски щати. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР