Бившият централен защитник Гарет Саутгейт води националния отбор на Англия

...
Бившият централен защитник Гарет Саутгейт води националния отбор на Англия
Коментари Харесай

Саутгейт: Някои загуби ни нараниха, но ни подготвиха за мачове като този с Франция

Бившият централен бранител Гарет Саутгейт води националния тим на Англия към този момент шест години, като това е третото огромно състезание. И досега няма от какво да са недоволни почитателите на отбора, защото във визитката си има един полуфинал на Мондиал 2018 и край на Евро 2020. В третото следващо състезание с отбора, той ще се опита да извлече максимума от играчите и да стигне оптимално напред.

На конференцията преди четвъртфинала против Франция в Катар на следващия ден Саутгейт съобщи, че претърпяното от тима през последните четири години носи доста значими насочни точки, които са научили тима по какъв начин да играе турнирен футбол. " Трябваше да минем през доста разнообразни способи за печелене на мачове. Някои загуби ни нараниха, само че научихме доста от тях и те ни приготвиха за нощи като тази на следващия ден. Където ние сме наясно, че би трябвало да представим най-хубавата версия на самите себе си ", стартира треньорът.

" Манталитетът е основен, вярата и манталитетът, че заслужаваме да сме там. Готови сме да се бием с Франция за това място на полуфинала ", наподобява съдбоносен треньорът.

Журналистите сложиха фокуса в конференцията върху това дали завърналият се от травма и дълго време възстановяващ се бранител Кайл Уокър може да се оправи с френската топ-звезда Килиан Мбапе. Самият Мбапе очевидно се намира в отлична форма, защото е вкарал пет гола досега и е изработил още два. Някои даже споделиха, че е същинско предизвикателство някой да отговори на " неговите движение и лукавство " в дейностите си на терена. 

" Исках да дам на Кайл опцията да бъде във форма за шампионата. Той е доста значим футболист за нас през последните шест години. И мисля, че управлявахме процеса на възобновяване по най-хубавия метод. Но ние играем против Франция, които са приказен тим. Наясно сме с техните атакуващи играчи и от качеството, с което разполага целият им тим. Това са нещата, които ги вършат толкоз мощни, че могат да се оправят даже с отсъствието на някои изключителни футболисти ", разяснява Саутгейт.

Попитан за какво се е случило по този начин, че Франция наподобява рискова даже без Бензема и други топ-футболисти, Саутгейт сподели: " Мисля, че това е нещото, което Дидие Дешан сътвори - тим, който е по-силен от характерностите. И това не постоянно е било по този начин за Франция. Също по този начин това не постоянно е било по този начин и за нас. Така че това е заслугата на Дешан ".

Воден от френския експерт тогава, тимът на Челси победи Астън Вила на Саутгейт във финала за Купата на Англия през 2000-ата година и когато го попитаха дали не е пристигнало време за реванш, англичанинът се засмя. " Да, знам, че реваншът е ядене, което се сервира най-добре студено. Но това звучи много смразяващо, нали? Не, няма какво да приказваме по тематиката, тъй като ние по този начин или другояче бяхме новобранци в оня мач. Челси имаха свръхестествен тим, тъй че резултатът си беше естествен ", приключи наставникът на англичаните. 

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР