Бившият треньор и футболист на Левски Михаил Вълчев даде интервю

...
Бившият треньор и футболист на Левски Михаил Вълчев даде интервю
Коментари Харесай

Мишо Вълчев: Левски трудно ще намери алтернатива на Уелтън, ако го продаде

Бившият треньор и футболист на Левски Михаил Вълчев даде изявление пред " Тема Спорт ", в което проучва играта на сините против Хебър и приказва за представянето на Ивелин Попов през второто полувреме на дуела. Той показа упованията си за гостуването на Ботев Враца и какво ща са случи при евентуалан трансфер на един от главните играчи на столичани.

Г-н Вълчев, Левски победи Хебър с 4:0 на " Герена ". Какво ви направи усещане в играта на сините?

- Отборът бързо се отърва от шока след отпадането от Хамрун Спартанс. Левски сподели доста нападателна игра, сътвори забавни положения, само че си мисля, че към момента длъжници на тима са играчите в нахлуване. От известено време не са вкарвали голове. Цунами ще стане голмайстор, както бе преди време с Давид Яблонски (смее се). Сините смачкаха Хебър. Гостите имаха някакви обстановки през първото полувреме, само че Левски не им остави късмет в останалата част от мача. Видя се сигурност в отбраната и в Пламен Андреев на вратата. Наблюдава се огромно предпочитание в средата на терена, което е подбудено от конкуренцията там. Това е доста хубаво. Да, оправдавам се, Хебър не е огромен тим, само че би трябвало да се играе по този метод и с останалите отбори. Левски е належащо да се вдигне, без значение какво е станало.

Има ли наклонност, макар нападателната игра на сините първоначално, попаденията да падат в края на полувремената?

- Да, може да се каже, че такова нещо има. Бари влезе през второто полувреме, а Марин Петков игра като централен нападател преди този момент. Явно не му е мястото там, само че пък вкара дузпата и игра нападателно, което е похвално. Докато за мароканеца съм казвал мнението си, че е доста потребен при лишаване на топката, бори се, само че вкарва малко попадения. Централният нападател би трябвало да е комбинативен и да осъществя. Роналдо, сякаш към момента не се е приспособил изцяло. Има обособени моменти, само че за мен е потребител, макар че играе на крилото. Уелтън малко се върна обратно. Прави по-малко пробиви и не вкарва постоянно. Може би казусът при някои е да не са си вдигнали доста самочувствието. Максимално се влагат, само че някак играта не върви.
 Михаил Вълчев: Правилно не отложиха Вечното дерби
Михаил Вълчев: Правилно не отложиха Вечното дерби

" Бих отличил Николай Михайлов "

Как ви се видя и Ивелин Попов, който направи формалния си дебют в шампионата за Левски?

- Показа, че е подготвен за игра. Безспорно той е футболист с класа и може да помогне на Левски. Станимир Стоилов добре познава качествата му и видяхме, че незабавно направи асистенция за гола на Георги Миланов. Атакуващ футболист, който може да осъществя попадения и ще е от огромна изгода. Вкара успокоение и самочувствие в тима. Вижте по какъв начин подаде към Миланов. Умен и теоретичен футболист, ще вдигне равнището.

Ще бъде ли отслабен Левски, в случай че продаде някой от главните си футболисти?

- Не знам какво ще решат от управлението, само че очевидно би трябвало да се продаде някой, с цел да се стабилизира финансовото положение на клуба. Четох всевъзможни неща за Уелтън, Кордоба и Сундберг. Ако се реализира трансфер на бразилеца, мъчно може да се откри негова опция сега. Хубавото е, че за малко пари няма да се продава, само че надали в този момент има състезател, който да се даде за повече от 1 милион евро. Такива са моите наблюдения и ще е мъчно. Няма смисъл да се дават за 200 000 евро примерно, тъй като ще е подарък. Трябва да се направи тим, който да се бори за купата, само че като те притискат финансите, по този начин е належащо да се работи.

Какво очаквате от гостуването на Левски на Ботев Враца в идващия кръг?

- Сините ще надиграят Ботев Враца, без значение че ще гостуват. Левски ще стартира с дълбока преса и няма да разрешава на противника да гради офанзивите си. Дай Боже, да падне и бърз гол. Мисля, че и ситуациите пред вратата на Левски ще са по-малко, както бе до момента. Очаквам добра игра и победа.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР