Бившият световен шампион по бокс в супер средна категория и

...
Бившият световен шампион по бокс в супер средна категория и
Коментари Харесай

Експерт: Пулев е добър, но Джошуа трябва да го нокаутира

Бившият международен първенец по бокс в супер междинна категория и сегашен анализатор на " Скай Спортс " Карл Фроч съобщи, че Антъни Джошуа би трябвало да търси победа с нокаут в мача против Кубрат Пулев. Българинът е любимец за идващ противник на международния първенец по бокс, защото е наложителен кандидат за международната купа на интернационалната боксова федерация (IBF). Двамата боксьори имат период до 31 януари да договарят за мача. Джошуа има още един наложителен кандидат - някогашния международен първенец в полутежка категория Александър Усик (Укр), като има вид да загуби пояса на международната боксова организация (WBO), в случай че откаже мач с него.

Джошуа си върна купите след победа по точки против Анди Руис в реванша, в който заложи на радикално друг жанр и гледаше да избегне всевъзможен риск. Фроч счита, че против Пулев британецът би трябвало да бъде по-агресивен и да търси нокаута, с цел да покаже, че загубата от Руис в първия мач не му е повлияла. Експертът счита, че мач с Усик ще е по-интересен, само че съгласно него среща с Пулев също ще е забавна за почитателите във Англия.

" В идеалния сюжет Джошуа ще желае да резервира всички трофеи. Ако би трябвало да се бие първо с Пулев, а по-късно с Усик, по този начин да бъде. Аз съм почитател и анализатор, тъй че желая да го видя против Усик. Но мисля, че първо би трябвало да забележим Усик против добър боксьор в тежка категория, да вземем за пример Дерек Чисора. Пулев е добър конкурент и ще е хубаво да забележим мач във Англия против него след успеха на Джошуа в реванша с Анди Руис. Искам да видя Ей Джей да се боксира и да се движи против Пулев, само че желая да видя свършек. В някакъв миг, дали ще е в средата или към края, даже в последния рунд, желая Джошуа да застане против него и да пусне ударите си. Да приключи мача нападателно и да се опита в действителност да довърши Пулев. Това ще ми покаже, че той не се тормози да влиза в замени след загубата от Анди Руис. Искам да видя експанзия, боксьорско майсторство, само че със свършек ", сподели Фроч пред " Скай Спортс ".

Един от предходните противници на Джошуа - Дилиан Уайт, счита, че първенецът към този момент няма да бъде нападателен на кръга, какъвто беше преди загубата си от Руис. 

" Виждали сме го и преди - Ленъкс Люис беше нападателен боксьор, само че бе нокаутиран от Хасим Рахман и по-късно промени стила си. Хората не помнят, че Владимир Кличко беше един от най-агресивните боксьори в тежка категория дълго време, само че претърпя загуби от Кори Сандърс и Лемън Брюстър, след което промени стила си. С Джошуа ще е същото. Високите боксьори стартират кариерата си нападателно, само че по-късно? Дори Дионтей Уайлдър (шампионът на WBC - б.а.) промени стила си, откакто получи няколко удара от Луис Ортис и си сподели: " Просто ще очаквам. " Виждали сме го доста пъти в историята и постоянно е същото ", сподели Уайт, който има победа против Джошуа в аматьорския бокс и загуба в професионалния. 

Според британеца Джошуа постоянно е показвал недостатъци: " Ако погледнем предходните му мачове - с Карлос Такам, Александър Поветкин, Джоузеф Паркър - имаше знаци на отвращение да бъде ударен. В мача ни в професионалния бокс треньорът ми сподели да се боксирам с него, да го очаквам, да го оставя да се изтощи. Това беше неверна тактика. Трябваше да съм по-агресивен първоначално. Ако се удрям още веднъж с него, ще го притисна. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР