Бившият служебен премиер и експерт по конституционно право проф. Георги

...
Бившият служебен премиер и експерт по конституционно право проф. Георги
Коментари Харесай

Близнашки съсипа президента: Радев се оказа вълк в овча кожа, тръгна срещу държавата си

 Бившият длъжностен министър председател и специалист по конституционно право проф. Георги Близнашки насочи остри рецензии към президента Румен Радев. По думите му президентът желае да компрометира демокрацията и да наложи властнически метод на ръководство.

" Румен Радев се трансформира във все по-голям проблем за страната. Радев потегли против страната. Този човек се оказа вълк, облечен в овча кожа. Иска да компрометира демокрацията и да наложи властнически метод на ръководство ", уточни Близнашки в " Неделята на Нова ".

По мотив това, че Румен Радев сезира Конституционния съд за текстове от Закона за здравето, Близнашки разяснява:

" Да пита колкото желае, той би трябвало да ангажира публичното внимание. При всичките провали трябваше да направи нещо, с цел да се върне в играта. Това е следващият неверен ход ".

По думите му няма никакво нарушаване на Конституцията в признатите текстове. " Има едно неспокойствие, скапаха се всички сюжети това държавно управление да бъде свалено час по-скоро ", разяснява конституционалистът.

Той даде и висока оценка на кабинета за оправянето с пандемията от ковид и изключителното състояние. " Справихме се по един добър метод с онази политическа вътрешен глас. Изпреварихме другите. Хората схванаха, че страната е тук ", оцени проф. Близнашки.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР