Бившият служебен министър на правосъдието проф. и , избрана от

...
Бившият служебен министър на правосъдието проф. и , избрана от
Коментари Харесай

Янаки Стоилов и Соня Янкулова се заклеха като конституционни съдии

Бившият длъжностен министър на правораздаването проф. и, определена от съдиите от Върховния административен и Върховния касационен съд поставиха клетва като конституционни съдии.

Клетвата бе положена на публична гала в Конституционния съд в наличието на президента и на ръководителя на 46 -тото Народно заседание.
Новите конституционни съдии ще положат клетва
Днес в Конституционния съд ще се състои церемонията по полагане на клетва от новоизбраните и новоназначените конституционни съдии. Клет...

На всеки три години четирима конституционни съдии се сменят заради приключване на 9-годишния им мандат. Проф. Янаки Стоилов и Соня Янкулова ще заемат местата на Борис Велчев и Георги Ангелов, чиито 9-годишни мандати изтичат през днешния ден. С тях Конституционният съд напуща и Анастас Анастасов, само че кой ще заеме неговото място, ще взема решение Парламентът след конституирането му.

Новите конституционни съдии се избират от Общото заседание на двете висши съдилища - Върховен касационен съд и Върховен административен съд, от президента и от Народното събрание.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР