Фондация Даная внесе близо 12 хиляди подписа в Министерски съвет

...
Фондация Даная внесе близо 12 хиляди подписа в Министерски съвет
Коментари Харесай

Фондация „Даная“ внесе близо 12 000 подписа за реформи в детското здравеопазване

Фондация " Даная " внесе близо 12 хиляди подписа в Министерски съвет за промени в детското опазване на здравето.

На този ден се навършва една година от гибелта на 15-годишната Даная, която умря в МБАЛСМ " Н.И.Пирогов ". От една година майка ѝ Ани Стоянова търси без резултат отговор дали гибелта на детето ѝ е била предотвратима. Гражданската самодейност е в памет на Даная и на всички деца, жертви на авариралото българско детско опазване на здравето.

Светлана Клуковска, ръководител на Управителния съвет на гражданската организация, сподели, че самодейността е подкрепена от близо 12 хиляди българи, които са дали подписите си за извънредно малко време. Документът ще бъде импортиран и в Народното събрание, а също и в Министерството на здравеопазването.

" Нашите претенции са за съответни ограничения и промени по отношение на организацията на системата на опазването на здравето, а точно най-първо и най-основно - образуване на една онлайн платформа, в която да бъдат включени всички лечебни заведения и техните експерти, с цел да може сега, в който родител има потребност от бърза незабавна помощ за детето си, не да звъни и да написа във " Facebook ", и да търси някой да му помогне, а да отвори тази платформа и да откри къде в този миг има експерт, който му е нужен ", изясни тя.

СНИМКА: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР