Бившият шеф на КАТ в Благоевград Данаил Стоицов влиза в

...
Бившият шеф на КАТ в Благоевград Данаил Стоицов влиза в
Коментари Харесай

Бивш шеф на КАТ влиза в съда за подкуп, имотна облага и незаконно оръжие

Бившият началник на КАТ в Благоевград Данаил Стоицов влиза в съда.

Окръжна прокуратура-Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против него, като той и притеглен към наказателна отговорност за нелегално държане на оръжие и муниции, длъжностно закононарушение за имотна полза и рушвет. 

От 2016 година обвиненият Стоицов заемал длъжността „ основен контрольор “, шеф бранш „ Пътна полиция “ в ОД на МВР-Благоевград. Служебните му отговорности включвали управление, организация, надзор и оценка на активността на чиновниците в бранша. Носел отговорност за материалната му база и активите.

В хода на следствието е било открито, че в кабинета си обвиненият държал късоцевно огнестрелно оръжие, револвер „ Макаров “, и муниции – 43 броя патрони. Те били на частно физическо лице, като Стоицов нямал издадено съответно позволение по смисъла на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения.

В качеството си на шеф бранш „ Пътна полиция “ в отдел „ Охранителна полиция “ обвиненият имал голям брой и разнородни отговорности, включително образуване, управление и управление изцяло работата на бранша по обезпечаване на сигурността на придвижването в сходство с нормативната уредба.

В интервала февруари 2018 година - май 2018 година в качеството си на длъжностно лице неколкократно нарушавал и не изпълнявал служебните си отговорности. Разпореждал съпровождане със длъжностен профилиран автомобил на Министерство на вътрешните работи на тежкотоварна, извънгабаритна техника, транспортирана от комерсиално сдружение по републиканската пътна мрежа и общинските пътища на територията на област Благоевград. Това се правило без разрешителни, съответно издадени от Агенция „ Пътна инфраструктура “, без платени дължими такси и разноски, както и без подписан контракт. Наред с това за реализиране на тази активност обвиненият отклонил автопатрул по сигурност на придвижването, изпълняващ планови задания.

С дейностите си Стоицов целял набиране на полза за търговски сдружения посредством незаплащане на пътни такси и такива за административни действия. Вследствие на това настъпили обилни нездравословни последствия за страната, в частност за Агенция „ Пътна инфраструктура “ и Министерство на вътрешните работи, от веществен и неимуществен темперамент. Била повредена административната активност на двете ведомства, злепоставен престижът на съответните контролни органи, ощетени техните бюджети.

В качеството си на длъжностно лице изискал и приел от разнообразни лица парични суми, които не му се следват, с цел да извърши деяние и направил деяние по работа, обвързвано с реда за издаване на табели с регистрационни номера.

На Стоицов е наложено дисциплинарно наказване „ уволняване ” и служебното му правно отношение с Министерство на вътрешните работи е прекъснато.

Предстои съдът да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР