Бившият шеф на Интерпол – китаецът Мън Хунвей, е осъден

...
Бившият шеф на Интерпол – китаецът Мън Хунвей, е осъден
Коментари Харесай

Осъдиха бивш шеф на Интерпол

 Бившият началник на " Интерпол " – китаецът Мън Хунвей, е наказан на 13,6 години затвор по обвиняване за корупция. Това оповестява Българска телеграфна агенция, базирайки се на информация на локалното правораздаване.

Хунвей би трябвало да заплати и глоба в размер на 2 милиона юана. Той беше в неопределеност в продължение на десетина дни през септември 2018 година, откакто напусна Лион. След това Пекин обяви, че той се е върнал в Китай и е бил подложен в предварителния арест по съмнения в корупция. През март 2019 година Мън беше изключен от Китайската комунистическа партия и отхвърлен от всички публични постове, заемани от него.

Мън Хунвей е следващият високопоставен китайски комунистически представител, който става жертва на антикорупционната акция, подета в Китай от Си Дзинпин през 2013 година Съпругата и децата му получиха политическо леговище във Франция при започване на май предходната година, заяви тогава техният юрист. Тогава половинката на някогашния началник на Интерпол каза, че е била обект на опит за похищение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР