Бившият шеф на Формула 1 Бърни Екълстоун се призна за

...
Бившият шеф на Формула 1 Бърни Екълстоун се призна за
Коментари Харесай

Бивш шеф на Формула 1 се призна за виновен за данъчни измами на стойност над 400 млн. паунда

 Efbet2023 Horizontal
Бившият началник на Формула 1 Бърни Екълстоун се призна за отговорен за данъчна машинация, обвързвана с укриването на многомилионен финансов концерн в Сингапур от данъчните управляващи във Англия.

92-годишният Екълстоун се яви през днешния ден в Кралския съд в Саутуорк, Лондон, където съобщи, че се признава за отговорен.  Според медиите във Англия дългогодишният необут на Формула 1 е укрил повече от 400 милиона паунда от данъчните управляващи.

През август предходната година Екълстоун пледира почтен по същото обвиняване, което финансовите управляващи във Англия повдигнаха на английския предприемач през юли 2022-ра. От съда оповестиха още, че в този момент той се е съгласил да заплати малко над 650 млн. лири на английските данъчни управляващи.

Съдия Саймън Браян даде на Екълстоун 17 месеца условна присъда за две години, което значи, че той ще отиде в затвор, единствено в случай че през това време извърши друго закононарушение.

Бърни Екълстоун, чието положение се прави оценка на към 3 милиарда $, е определян за главния мотор за голямото разпространение на Формула 1 в края на 20-и век. Той заема управителни позиции в най-популярното автомобилно съревнование от 70-те години на предишния век до 2017-та година, когато се отдръпна от спорта.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР