Бившият шеф на Формула 1 Бърни Екълстоун се призна за

...
Бившият шеф на Формула 1 Бърни Екълстоун се призна за
Коментари Харесай

Бърни Екълстоун се призна за виновен по обвинения за данъчни престъпления

Б ившият началник на Формула 1 Бърни Екълстоун се призна за отговорен за данъчна машинация , обвързвана с укриването многомилионен финансов концерн в Сингапур от данъчните управляващи във Англия.

92-годишният Екълстоун се яви през днешния ден в Кралския съд в Саутуорк, Лондон, където съобщи, че се признава за отговорен. Според медиите във Англия дългогодишният необут на Формула 1 е укрил повече от 400 милиона паунда от данъчните управляващи. През август предходната година Екълстоун пледира почтен по същото обвиняване.

Rijke fraudeurs kunnen hun straf gewoon afkopen.

Bernie Ecclestone geeft belastingfraude toe en schikt voor 755 miljoen euro via
— Ik hou van Holland (@Ilove_hollandia)
През юли 2022 година финансовите управляващи във Англия повдигнаха обвиняване на Екълстоун. Саймън Йорк от ХМРК (Приходи и Митници на Великобритания) разгласи, че следствието против 91-годишния Екълстоун е „ комплицирано и световно “. „ Можем да потвърдим, че машинация посредством подправено показване е било оторизирано против Бърни Екълстоун. Това идва след комплицирано и световно престъпно следствие от Разследващите служби за измами на ХМРК. Криминалното обвиняване е по отношение на данъчни измами, които надвишават 400 млн. паунда от офшорни активи, прикрити от ХМРК. ХМРК е на страната на честните данъкоплатци и ще подхващат съществени ограничения, когато имаме съмнения за данъчни измами. Нашето обръщение е ясно – никой не е оттатък нашия допир “, разяснява Йорк.

Британският предприемач Бърни Екълстоун, чието положение се дефинира на към 3 милиарда $ , е определян за главния мотор за голямото разпространение на Формула 1 в края на 20-ти век. Той заема управителни позиции в най-популярното автомобилно съревнование от 70-те години на предишния век до 2017-та година, когато се отдръпна от спорта. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР