Бившият шеф на Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ)

...
Бившият шеф на Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ)
Коментари Харесай

Бившият шеф на ДАБЧ излиза от ареста срещу 100 000 лв.

Бившият началник на Държавната организация за българите в чужбина (ДАБЧ) Петър Харалампиев излиза от ареста против парична гаранция от 100 000 лева. 
 Съдът взема решение дали да остави в ареста арестуваните след акцията в ДАБЧ  Прокуратурата изиска непрекъснат арест за шефа на ДАБЧ  Вътрешна македонска революционна организация: Задържаният началник на ДАБЧ не е наш член, поддържаме акцията на прокуратурата
Това реши Апелативният спецсъд, който промени мярката му за неотклонение от „ задържане под стража “ в „ парична гаранция “. 

Адвокатът му Николай Кокинов дефинира решението на магистратите като заслужено и акцентира, че " след 18 дни изтича оптималният период за задържане “, сподели Кокинов. По думите му околните на Харалампиев ще събират пари от познати и родственици и ще внесат сумата.

В края на октомври предходната година Харалампиев бе задържан след следствие на корупционна скица за нелегално издаване на уверение за българско поданство, а при спецакцията в организацията арестувани бяха общо над 20 души, напомня Нова тв. Обвиняемите обаче бяха редуцирани до четирима, а от тях единствено Харалампиев и секретарят на организацията Красимир Томов бяха арестувани под стража.

В края на предишния месец спецсъдът остави в ареста някогашния началник на ДАБЧ, откакто той за първи път изиска по-лека мярка за неотклонение
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР