Бившият селекционер на испанския национален отбор по футбол и настоящ

...
Бившият селекционер на испанския национален отбор по футбол и настоящ
Коментари Харесай

Лопетеги поиска пет седмици за подготовка преди подновяването на Ла Лига

Бившият селекционер на испанския народен тим по футбол и сегашен ментор на Севиля - Хулен Лопетеги, счита, че играчите би трябвало да получат най-малко пет седмици за подготовка преди рестартирането на сезона, който беше спрян в средата на март поради пандемията от ковид.

Лопетеги е безапелационен, че прибързването за възобновяване на мачовете за довършването на акцията може да докара до съществени травми.

"Мисля, че трябват минимум пет седмици за подготовка. Ще се наложи да играем мачове на всеки три дни. От физическа и прочувствена позиция това ще бъде нещо, пред което не сме се изправяли до момента. Затова ще има потребност да бъдем в оптимално добра кондиция ", сподели Лопетеги.

"Имаме и казус от американския футбол. През 2011 година Националната футболна лига (NFL) беше прекратена за към три месеца поради разногласия за заплатите, а при подновяването на сезона, единствено през първия месец, имаше 12 скъсани ахилесови сухожилия против приблизително по пет за цялостен сезон преди този момент. Надявам се, когато настъпи моментът и здравните управляващи дадат позволение, ние да получим задоволително време, с цел да се подготвим както би трябвало ", добави той.

"Във футбола не сме преживявали сходно нещо. Тук не става въпрос за завръщане след отмора нито във физическо, нито в психическо отношение. Сега играчите ще бъдат на 20 % от положението, в което са обикновено, когато се завръщат към тренировки. Убеден съм в това. Ситуацията е доста комплицирана и от прочувствена позиция. Хората си мислят, че всички футболисти имат огромни къщи и дворове, само че те в действителност са малцинство ", сподели още Лопетеги.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР