Бившият съветник на руския президент Владимир Путин - Анатолий Чубайс,

...
Бившият съветник на руския президент Владимир Путин - Анатолий Чубайс,
Коментари Харесай

Съмнения за отравяне: Бивш съветник на Путин е в болница извън Русия  


Бившият консултант на съветския президент Владимир Путин - Анатолий Чубайс, е настанен в интензивно поделение в неделя в италианския район Сардиния поради неврологично заболяване, съобщи „ Today.it”.

Чубайс подаде оставка като почитан консултант на Путин месец нахлуването на Русия в Украйна, а малко по-късно напусна страната.

67-годишният съветски икономист е бил на отмора в Сардиния в курорта Коста Смералда, където ненадейно се появили първите му признаци на влошено положение. „ Не си усещам ръцете и краката”, споделил той на брачната половинка си. Последвало приемане в интензивно поделение в локална болница, настояват италиански медии.

За влошеното здраве на Чубайс през вчерашния ден заяви и съветската телевизионна водеща Ксения Собчак, щерка на кмета на Санкт Петербург - Анатолий Собчак. Тя сподели, че е получила информацията от брачната половинка на Чубайс - Автодия Смирнова.

Тогава обаче не стана ясно къде е признат за лекуване Чубайс. Собчак добави, че Чубайс е страдал от синдрома на Гилен-Баре - рядко автоимунно неврологично заболяване, увреждащо периферните нерви.

Дали в действителност става дума за това заболяване, или при Чубайс е имал признаци на отравяне, питат италианските издания. Те акцентират, че и английското издание „ Daily Mail” е развило сходна догадка. Потвърждения на тези догатки няма, само че Кира Ярмиш, говорителката на съветския антикорупционен деятел Алексей Навални, написа в Twitter: „ Това е репутацията на Кремъл. Никой в действителност не се съмнява, че Чубайс е бил отровен”.

Не за първи път съперници на Путин биват отравяни, означават италианските издания. Бившият украински президент Виктор Юшченко остана обезобразен след отравяне, някогашният съветски разузнавач Александър Литвиненко умря токсичен в Лондон, Навални се възвърне от отравяне и в този момент е в съветски затвор. Изданията напомнят и случая със Сергей Скрипал и щерка му Юлия.

Руската организация ТАСС оповестява, базирайки се на човек от обкръжението на Чубайс, че положението му се усъвършенства след почналото лекуване. А самият Чубайс съгласно Ксения Собчак е декларирал, че положението му е от междинна тежест и устойчиво.

През март Путин подписа декрет за освобождение на Чубайс от длъжността на специфичен представител за връзките с интернационалните организации в региона на постигането на задачите за устойчивото развиване. От обкръжението на Чубайс споделиха тогава, че той е напуснал Русия още същия месец с частен аероплан.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР