Бившият съветник на кабинета на президента на Украйна Алексей Арестович

...
Бившият съветник на кабинета на президента на Украйна Алексей Арестович
Коментари Харесай

Арестович: Има конфликт между Зеленски и военните

Бившият консултант на кабинета на президента на Украйна Алексей Арестович разгласи съществуването на спор сред президента Владимир Зеленски и военните.  " Речта на президента става все по-емоционална заради рецензиите, които получава - означи Арестович в изявление за испанския вестник " Ел Мундо ". - Политиката му не е ефикасна. Основната причина е несполучливата контраатака. Със западната помощ се злоупотребява. (...) Нивото на подготвеност е незадоволително, те са достигнали своя таван. " Според Арестович „ има спор сред президента и военните “, оповестява ТАСС.

Той се съгласи с мнението на главнокомандващия Въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни, че спорът в Украйна е в задънена улица. " Сега сме изправени пред обстановка, при която главнокомандващият споделя едно за войната и вероятностите за победа, а президентът споделя напълно друго. Това е ненормална обстановка ", счита Арестович. Според него Зеленски е или прекомерно „ тесногръд “, или прекомерно „ украиноцентричен “.

„ Имаме потребност от доверие, а не от репресии ", добави той. „ Основното, както и образованието, би трябвало да бъде на украински език. Но в случай че желаеме да издадем книга на испански, съветски или български, би трябвало да има независимост за това в нашия страна. " „ Защото идната стъпка е да потиснем църквата по изцяло малоумен метод ", означи Арестович. „ Ние не можем да потиснем самата черква, тъй като църквата не е единствено свещеници, църквата са хора. "

По-рано Арестович, който напусна Украйна, разгласи проектите си да издигне кандидатурата си за поста държавен глава. Той стартира интензивно да подлага на критика дейностите на Зеленски и неговото обграждане. По-специално Арестович упрекна управлението на страната в стратегически неточности във военното и държавното ръководство. На 1 ноември той разгласява програмата си. В сходство с една от точките Украйна се съгласява да се причисли към НАТО с заричане да не отвоюва изгубените територии.

Инфо: ТАСС

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР