Бившият съветник на Чикаго Ед Бърк, един от най-влиятелните и

...
Бившият съветник на Чикаго Ед Бърк, един от най-влиятелните и
Коментари Харесай

Един от най-дълго служилите депутати от Демократическата партия в Чикаго, осъден за рекет, подкуп и опит за изнудване

Бившият консултант на Чикаго Ед Бърк, един от най-влиятелните и най-дълго управлявали политици във Ветровития град, беше приет за отговорен в четвъртък за рекет, рушвет и опит за изнудване след шестседмичен федерален развой за корупция.

79-годишният демократ беше наказан по 13 от 14-те обвинявания, повдигнати против него във федерален обвинителен акт от 2019 година, обвиняващ ветерана, член на Общинския съвет на Чикаго, че е употребявал позицията си, с цел да насочи бизнеса от частни бизнесмени към своята адвокатска адвокатска фирма.

Прокурорите също по този начин твърдяха, че Бърк е заплашил да блокира мярка за повишение на входните такси в фамозния музей Field в Чикаго, защото той не е дал стаж на дъщерята на някогашен консултант, който той е предложил.

Схемата за разклащане на Бърк беше ориентирана към бизнесмена, работещ по реновирането на остарялата поща в Чикаго на стойност 600 милиона $, Burger King в 14-ия регион на някогашния консултант и веригата магазини за алкохол в Средния за...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР