Бившият съветник на американския президент Доналд Тръмп по въпросите на

...
Бившият съветник на американския президент Доналд Тръмп по въпросите на
Коментари Харесай

Майкъл Флин се призна за виновен, лъгал ФБР за Русия

Бившият консултант на американския президент Доналд Тръмп по въпросите на националната сигурност Майкъл Флин се призна за отговорен, че е давал лъжливи показания пред ФБР по отношение на следствието на хипотетичната интервенция на Русия в президентските избори в Съединени американски щати.

Пред федерален съд във Вашингтон Флин сподели, че е излъгал следователите през януари за диалога си с съветския дипломат в Съединени американски щати Сергей Кисляк на 29 декември, в който той помолил съветските управляващи да не подхващат ответни ограничения в отговор на новите наказания на Вашингтон, оповестени от президента Барак Обама в края на мандата му. Тогава Флин, който бе към момента част от екипа на Тръмп, отхвърли да е желал това от посланика.

Свързан ли е Тръмп с Русия – една фотография приказва

Майкъл Флин подаде оставка през февруари, откакто стана ясно, че е провеждал диалози с съветски посланик по отношение на налагането на наказания против Русия и го уверил, че връзките сред Америка и Русия ще се подобрят с встъпването в служба на новия президент Доналд Тръмп. Месец след оставката му американски медии оповестиха, че Флин е дал единодушие да бъде разпитан по отношение на следствието за вероятни връзки сред екипа на президента и Русия. Имаше тълкувания, че Флин е дал единодушие да бъде разпитан в подмяна на заричане за правосъден имунитет.

Бивш консултант на Тръмп подготвен да опише за връзките му с Русия

Michael Flynn's guilty plea raises questions for President Trump and Jared Kushner https://t.co/V2DL0cyBTB pic.twitter.com/Vgfuk9x7Ye
— CNN Politics (@CNNPolitics) December 1, 2017
В преднамерено квалифицирано изказване от адвокатската къща, която го пази, Флин споделя през днешния ден, че се е съгласил да сътрудничи напълно на специфичния прокурор, проверяващ хипотетичната съветска интервенция в американските избори, и е взел това решение, тъй като то дава отговор "по най-хубав метод на ползите на моето семейство и на страната ".

"Много трудно за мен е да претърпявам подправени обвинявания в държавна измяна и в други възмутителни действия " през последните месеци, показва Флин, представен от Ройтерс, и прибавя, че е схванал, че "постъпките, които признах в съда през днешния ден, са неправилни ".

По време на чуването на Флин през днешния ден арбитър Рудолф Контрерас сподели, че държавното управление ще реши до каква степен дейно той сътрудничи на следствието, ръководено от специфичния прокурор Робърт Мълър, като част от постигнатото с него съглашение.

Това е първото самопризнание на един от четиримата някогашни съветници на президента Доналд Тръмп, упрекнати до момента в следствието на Мълър. Флин е разследван по редица съмнения, в това число за лобиране в интерес на Турция, само че фактът, че е упрекнат единствено по едно от тях - за подправени показания, допуска, че той в действителност сътрудничи на следствието в подмяна на състрадание от съда при установяване на наказването, отбелязва АП.

Адвокатът на Белия дом Тай Коб сподели, представен от Ройтерс, че днешното самопризнание на Флин в съда по никакъв метод не замесва който и да било от екипа на Тръмп.

Белият дом също по този начин побърза да омаловажи ролята, която е имал Флин. Според Коб точно поради сходни погрешни показания пред публични лица от Белия дом той е бил уволнен от президентския екип през февруари.

Произнасянето на присъдата против някогашния консултант на президента на Съединени американски щати по въпросите на националната сигурност може да се чака след към три месеца, оповестиха пред публицисти сътрудници на екипа на Мълър.

За предоставяне на лъжливи показания пред сътрудници на ФБР Флин може да получи присъда до 5 години затвор, твърди вестник "Хил ", който се е допитал до адвокати.

Белият дом не даде опция за отправяне на журналистически въпроси към президента Доналд Тръмп за самопризнанието на Флин, заяви Асошиейтед прес.

Акредитираните за Белия дом публицисти не бяха позволени за началото на срещата на Тръмп с либийския министър председател Файез ал Сарадж, макар че в графика на президентството бе посочено, че на репортерите ще бъде позволено да документират част от нея.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР