Бившият руски вицепремиер Аркадий Дворкович, изказал се открито против действията

...
Бившият руски вицепремиер Аркадий Дворкович, изказал се открито против действията
Коментари Харесай

Бивш руски вицепремиер критикува войната. Прости се с престижен пост

Бившият съветски вицепремиер Аркадий Дворкович, изказал се намерено срещу дейностите на Русия в Украйна, напусна председателския пост на влиятелна фондация, откакто народен представител го упрекна в " национално изменничество " и изиска неговото освобождение от служба, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Дворкович, който беше заместител министър-председател от 2012 до 2018 година, сложи под въпрос войната, като съобщи пред американски медии тази седмица, че мислите му са с елементарните украинци. Заради мненията му висшият народен представител от ръководещата партия " Единна Русия " Андрей Турчак изиска неговото уволняване и го упрекна, че е част от " пета колона ", подкопаваща Русия.

От 2018 година Дворкович беше ръководител на фондация " Сколково " - софтуерен и реформаторски център край Москва, представящ се като съветска Силициева котловина. Фондацията съобщи през днешния ден, че Дворкович е решил да напусне. Той остава президент на Международната федерация по шахмат.

Руският президент Владимир Путин насочи в сряда съществено предизвестие към хората в Русия, избрани от него като " предатели ", които по думите му Западът желае да употребява като пета колона, с цел да унищожи страната.

След своите мнения пред западни медии Дворкович съобщи на уеб страницата на " Сколково ", че е " откровено горделив от смелостта на нашите (руските) бойци " и че Русия е подложена на " сурови и безсмислени наказания ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР