Бившият руски президент Дмитрий Медведев заяви, че е от огромно

...
Бившият руски президент Дмитрий Медведев заяви, че е от огромно
Коментари Харесай

Медведев очаква необратима трасформация в света с референдумите в Донбас

Бившият съветски президент Дмитрий Медведев съобщи, че е от " голямо значение " подкрепяните от Москва сепаратисти в Украйна да провеждат референдуми за присъединение към Русия, оповестява " Ройтерс ".

В обява в обществените мрежи той написа, че формалното преобразяване на подкрепяните от Москва Донецка и Луганска национална република в част от Русия е жизненоважна стъпка за гарантиране на ползите им и може в още по-голяма степен да оправдае използването от страна на Кремъл на военна мощ за отбраната им, в случай че Украйна се опита да си върне териториите.

Ето за какво Киев и Западът се опасяват толкоз доста от тези референдуми, изясни Медведев.
 ДНР изиска референдум за присъединение към Русия
ДНР изиска референдум за присъединение към Русия

След като в края на февруари Путин призна независимостта на Донбаските републики

По негови думи референдумите в украинския район Донбас ще доведат до " възобновяване на историческата правдивост ".

ДНР и ЛНР към този момент оповестиха, че се готвят да провеждат референдуми за присъединение към Русия " допустимо най-скоро ".

" Те изцяло трансформират вектора на развиване на Русия за десетилетия. И освен на нашата страна. Защото след тяхното използване и приемането на нови територии в Русия геополитическата промяна в света ще стане необратима ", акцентира Медведев.

На 7 септември Русия разгласи желанието си да организира референдуми в Донбас на 4 ноември,  когато се отбелязва Денят на националното единение.

" Донецк, Луганск и доста други съветски градове най-сетне ще се върнат в родния си кей. И съветският свят, в този момент разграничен от публични граници, ще възвърне своята целокупност ", оповестиха тогава съветските управляващи.
 Русия си хареса алегорична дата за референдумите в Донбас
Русия си хареса алегорична дата за референдумите в Донбас

Възнамерява да ги организира на 4 ноември - Деня на националното единение

По-рано Съединените щати предизвестиха, че Москва има намерение да организира " фиктивни " референдуми в цяла Украйна под предлог, че жителите на заграбените територии желаят да се причислят към Русия.

В началото на месеца Институтът за проучване на войната (ISW) заяви, че съветските окупационни управляващи евентуално признават личната си в окупираните украински територии заради неуспеха на съветските военни да завладяват мечтаната територия и натиска на локалната опозиция и партизаните в окупираните територии.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР