Бившият президент Росен Плевнелиев отказал на Бойко Борисов да бъде

...
Бившият президент Росен Плевнелиев отказал на Бойко Борисов да бъде
Коментари Харесай

Плевнелиев: Борисов да не влиза в играта на Радев, и аз отказах да съм пак президент

Бившият президент Росен Плевнелиев отказал на Бойко Борисов да бъде още веднъж номинация на ГЕРБ.

" Имахме доста почтен диалог с премиера, аз постоянно ще го назовавам по този начин. Видях доста добре какво се случва в България и му споделих - не е времето за такива политици като мен ", разкри самият Плевнелиев по NOVA News.

" Бойко Борисов не би трябвало да играе играта на Румен Радев ", безапелационен беше още президентът на България от 2012 до 2017, тогава повдигнат ГЕРБ.

Според него Борисов би трябвало да прояви мъдрост и да не се кандидатира за президентски избор.

" Това, което прави Румен Радев, е брутално нарушаване на Конституцията, в това число, когато излиза и прави оценки, че България е корумпирана ", добави Плевнелиев.

" Румен Радев е един жесток популист, тъй като не съблюдава законите. Според Плевнелиев президентската борба " не е борбата за просперитета на страната, само че е борбата за живота на Румен Радев ". " Отвъд борбата с Бойко Борисов в действителност няма нищо ", сподели той по адрес на президента.

" За мен Борисов е демократът ", регистрира Плевнелиев и установи, че Демократична България повели " братоубийствена война с ГЕРБ " дружно с Румен Радев.

Плевнелиев призна, че му се желае и ГЕРБ, и Демократична България, и Движение за права и свободи да се обединят зад " един демократ, уверен, умен, спокоен, един президент на всички българи ".

Бившият президент разкри още, че е споделил на Бойко Борисов, че това " може да бъде огромен доктор на България, който да лекува раните й ", само че посочи, че ген. Мутафчийски е отказал да бъде претендент.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР