Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че няма да

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че няма да
Коментари Харесай

Тръмп ще се бори за президентския пост, дори ако бъде осъден

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че няма да приключи присъединяване си в конкуренцията за Белия дом, в случай че бъде приет за отговорен и наказан по някое от престъпните следствия, които заплашват да провалят бурното му завръщане, съобщи Агенция Франс Прес.

Той разяснява многочислените обвинявания, пред които е изправен, до момента в който се бори за втори мандат, ден откакто прокурорите разшириха обвиняванията против него по отношение на работата му с класифицирани държавни документи.

Запитан от радиоводещия Джон Фредерикс дали присъдата ще спре акцията му, Тръмп бързо отговори: " Съвсем не. Нищо в Конституцията не споделя, че това може да се случи. "

" И даже радикалните, луди леви споделят, че това няма да ме спре ", съобщи 77-годишният Тръмп, като добави: " Тези хора са заболели. Това, което вършат, е безусловно извънредно. "

Два пъти подложеният на импийчмънт някогашен президент беше упрекнат за първи път по делото за секретни документи през предишния месец, че е заплашил националната сигурност, като е задържал строго секретна информация по въпросите на нуклеарната защита, откакто е напуснал Белия дом.

През май правосъдно жури в цивилен развой установи, че Тръмп е изнасилил писателка в Манхатън през 90-те години на предишния век.

Увеличаване на обвиняванията

Тръмп е изправен и пред десетки обвинявания в закононарушения по дело, обвързвано с заплащания на " пари за безмълвие " на порнозвезда в Ню Йорк, и се готви за обвинявания в обособени щатски и федерални следствия на напъните му да осуети изборите през 2020 г.  

Специалният консултант Джак Смит твърди, че Тръмп, който би трябвало да бъде изправен пред съда в разгара на акцията през март и май идната година, е помолил служащ в имението си на брега на океана във Флорида да изтрие записите от видеонаблюдението, с цел да попречи на проверяващите.

Тръмп, който отхвърля всички нарушавания, беше упрекнат и в нелегално опазване на информация за националната защита поради документ, който е посочил на публицисти в голф клуба си в Ню Джърси.

В платформата си в обществената мрежа Тръмп отприщи поток от закани, заредени с обвинявания, против държавното управление, президента Джо Байдън и други високопоставени демократи.

Той също по този начин прикани Смит " и неговите прокурори бандити " да бъдат вкарани в пандиза дружно с основния прокурор Мерик Гарланд.

Забележките на Тръмп пристигнаха в миг, когато той и противникът му Рон ДеСантис се приготвят да се появят на една и съща платформа за първи път в акцията дружно с съвсем цялото президентско поле на републиканците на годишната вечеря на партията " Линкълн " в Айова.

Събирането на средства в Де Мойн - считано за знаково при започване на президентския цикъл - идва в случай, че ДеСантис е изправен пред лични провокации.

Преднината на 44-годишния Тръмп се е нараснала от 13 пункта през февруари до 34 пункта в този момент, защото съперникът му не съумява да се свърже с гласоподавателите и е налегнат от поредност несъгласия, които значително самичък си е предизвикал.

Нацистки знаци

Ръководителите на акцията на ДеСантис бяха принудени тази седмица да уволнят чиновник, който популяризираше видеоклип с нацистки знаци, а претендентът провокира отвращение, като допусна, че би избрал теоретика на конспирацията против имунизациите Робърт Ф. Кенеди-младши за началник на политиката си в региона на публичното здраве.

Помощниците на ДеСантис оповестиха също, че уволняват една трета от личния състав на акцията, защото признаха, че са прекалили с харчовете, а губернаторът на Флорида си навлече още по-голямо неодобрение, защото отбрани мощно подложената на критика нова образователна стратегия на щата, в която се преподават изгодите от робството.

Тъй като след шест месеца гласоподавателите в Айова, а по-късно и в Ню Хемпшир, ще изберат желания от тях републикански претендент, множеството от претендентите са се открили в тези щати и всекидневно посещават предизборни мероприятия.

Сред другите оратори на вечерята " Линкълн " е вицепрезидентът на Тръмп Майк Пенс, който се класира едвам на четвърто място в първичните избори след предприемача Вивек Рамасуами. На сцената ще излязат и някогашният дипломат на Организация на обединените нации Ники Хейли и сенаторът от Южна Каролина Тим Скот.

" Тази вечер ще забележим по какъв начин обезверени претенденти прокарват разединяваща изразителност и крайни политики, с цел да разединят американците и да завоюват периферията на своята MAGA база ", съобщи на конференция ръководителят на Демократическата партия в Айова Рита Харт.

MAGA - редуциране от " Make America Great Again " ( " Да създадем Америка велика още веднъж " ) - е политически девиз, разпространяван от президентите Роналд Рейгън и Бил Клинтън, преди да бъде присвоен от Тръмп през 2016 година Сега демократите го употребяват, с цел да обозначат извънредно десните републиканци. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР