Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп планира да пътува до

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп планира да пътува до
Коментари Харесай

Bloomberg: Тръмп планира да се яви на изслушване в съда в Ню Йорк по дело за измама

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп възнамерява да пътува до Ню Йорк идната седмица, с цел да участва на цивилен развой за машинация, в който той и компанията му, Trump Organisation, са обвинени. Това заяви Bloomberg, базирайки се на източници.

Заседанието по съществото на делото би трябвало да стартира в понеделник, 2 октомври. Очаква се Тръмп да участва на чуването дружно със своите юристи.

Съдът е подготвен да даде спомагателни ограничения за сигурност по отношение на визитата на някогашния американски водач и работи с полицията в Ню Йорк по този въпрос, показва организацията. Отбелязва се, че Тръмп също възнамерява да даде показания в съда, само че ще го направи по-късно.

Прокуратурата в Ню Йорк заведе гражданско дело за машинация против Тръмп и неговата компания през септември 2022 година Според държавния прокурор Летиция Джеймс компанията е показала неправилно цената на активите, с цел да получи по-изгодни условия по заеми и застраховки.

Според прокурорите цената на активите е била повишена с $2,23 милиарда до $3,6 милиарда По-специално, както упорстват прокурорите, цената на имението на Тръмп във Флорида, жилищата му в небостъргача Тръмп Тауър в Манхатън, някои офис здания и полета са били повишени за играе голф. Екипът на отбраната на Тръмп упорства, че обвиняванията са неоснователни и че цената на парцела може да се е трансформирала с времето по разнообразни аргументи.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР