Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп официално стартира третата си

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп официално стартира третата си
Коментари Харесай

Тръмп официално се включи в президентската надпревара през 2024 г.

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп публично започва третата си акция за Белия дом, съобщи Би Би Си.

От курорта Мар-а-Лаго в Палм бийч, щата Флорида, Тръмп съобщи, че ще се кандидатира за президент на изборите през 2024 година „ Завръщането на Америка стартира в този момент! “, сподели той.

Изявлението на Тръмп идва в миг, когато някои негови сътрудници републиканци го упрекват за слабото показване на партията на междинните избори предходната седмица.

Президентът Джо Байдън, който победи Тръмп преди две години, по-рано загатна, че може да се кандидатира за преизбиране през 2024 година

„ Ние сме нация в крах. Трябва да спасим нашата страна “, сподели 76-годишният Тръмп пред поканена аудитория в Мар-а-Лаго.

„ За милиони американци последните две години при ръководството на Джо Байдън бяха време на болежка, компликации, безпокойствие и обезсърчение. За да направя Америка още веднъж велика и славна, довечера разгласявам кандидатурата си за президент на Съединените щати “, сподели той.

Малко преди речта той подаде документи във Федералната изборна комисия, като по този метод публично остартира кандидатура за президент и сътвори сметка за набиране на средства.

Междувременно пред Мар-а-Лаго се събраха поддръжници на някогашния президент, с цел да развеят флагове „ Тръмп 2024 година “.

Тръмп продължи повече от час и засегна доста от същите тематики, за които той приказва от подиуми в страната в продължение на месеци.

Те включват гранична сигурност, енергийна самостоятелност, престъпността, както и офанзиви против Байдън.

Съпругата му Мелания Тръмп се причисли към него на сцената в края на речта. Иванка Тръмп и Доналд обаче младши не участваха.

На разстояние от към 17 700 км на срещата на Г-20 в Бали, Индонезия, американският президент Джо Байдън беше запитан от публицисти дали е имал някаква реакция към изказването на Тръмп.

„ Не, в реалност нямах “, сподели президентът демократ. Миналата седмица той беше сниман да се смее, когато кореспондент допусна, че поддръжката за Тръмп остава мощна.

Необичайно ранната декларация на Тръмп за изборите на 5 ноември 2024 година се преглежда като тактичност за изпреварване на евентуални негови противници в борбата за номинацията на републиканците за Белия дом.

Въпреки че Тръмп е първият, който се включва в конкуренцията и неотложно става любимец, упованията са той да се изправи против съществени противници.

Сред тях може да са неговият някогашен вицепрезидент Майк Пенс, както и изгряващата звезда на републиканците – губернатора на Рон ДеСантис.

Неговите противници могат да намерят по-голяма от предстоящото преди едвам няколко седмици поддръжка, защото доста републиканци упрекват Тръмп за неуспеха на партията да реализира безапелационна победа на междинните избори от предходната седмица.

Въпреки че партията е на път да завоюва властта си в Камарата на представителите на Съединени американски щати, това ще бъде с минимална разлика.

Междувременно демократите резервираха контрола над Сената и може даже да усилят болшинството си след балотаж през декември в щата Джорджия.

Резултатите от предходната седмица бяха несъмнено смесени за претендентите за Конгреса, подкрепени от Тръмп.

Кандидатите, които той поддържа в основни щати като Пенсилвания, Аризона и Мичиган, бяха победени, откакто повториха неговите изказвания за подправяне на изборните резултати през 2020 година, до момента в който други завоюваха в Охайо, Уисконсин и Северна Каролина.

Кандидатурата на Тръмп за Белия дом идва, до момента в който той е обект на следствия на няколко фронта, в това число следствие на Министерството на правораздаването за преместване на файлове, обозначени като класифицирани, от Белия дом в Мар-а-Лаго в края на неговото президентство.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР