Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп изрази загрижеността си от

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп изрази загрижеността си от
Коментари Харесай

Доналд Тръмп: Доларът скоро няма да бъде световен стандарт

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп изрази загрижеността си от невижданото намаляване на силата на $.

По време на конференция в Уест Палм Бийч, Флорида, републиканецът съобщи, че статутът на $ като международна аварийна валута е заплашен. Той сподели още, че това е най-значителната загуба за Америка през последните 200 години.

Според Тръмп американският $ скоро ще престане да бъде международна аварийна валута, което ще попречи на позицията на Съединените щати като водеща икономическа мощ.

Все повече хора разискват по какъв начин щатският $ е в несъгласие с политиките на множеството стопански водачи, като да вземем за пример Китай, който се стреми да се освободи от валутата.

Страните от БРИКС неотдавна оповестиха , че ще основат валута, най-вероятно подкрепена със злато, с цел да се опитат да детронират $.

В изявление при започване на април френският президент Еманюел Макрон предложи Европа да работи в посока понижаване на зависимостта си от щатския $ на фона на ескалиращото напрежение сред Китай и Съединените щати.

Той предизвести, че в случай че възникне спор, Европа няма да има време или запаси да поддържа стратегическата си самостоятелност и ще стане подчинена на една от свръхсилите.


 


Според представителя на Министерството на външните работи на Китай, финансовите и външните тактики на Съединените щати водят до неравномерна световна финансова система, която може да провокира непредсказуемост.

Дълго време американската валута беше главният състезател в международната търговия и интернационалната парична система. Въпреки това актуалните начинания са ориентирани към понижаване на зависимостта на света от $.

При сегашната скорост и световно развиване единствено времето и търпението могат да покажат посоката, в която ще се развие новият международен ред. Едно е несъмнено: децентрализираното финансиране, което е отвън контрола на държавните управления, може да се окаже най-желаният избавител.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР