Бившият президент на Киргизстан Алмазбек Атамбаев е арестуван. Това съобщават

...
Бившият президент на Киргизстан Алмазбек Атамбаев е арестуван. Това съобщават
Коментари Харесай

Арестуваха бившия президент на Киргизстан Алмазбек Атамбаев

Бившият президент на Киргизстан Алмазбек Атамбаев е задържан . Това оповестяват международните информационни организации, които цитират неговата политическа партия.

Привържениците на Атамбаев оповестиха в обществените мрежи по-рано денем, че специфични полицейски елементи са пристигнали в имението му в Кой Таш, на към 20 км от столицата Бишкек. Впоследствие неговата партия съобщи, че Атамбаев е арестуван.

" На 10 октомври 2020 година.. ГНКБ дружно с вътрешното министерство на Киргизстан задържаха Атамбаев Алмазбек, Сагимбаев К. и Мусакеев Д. въз основа на заповед, издадена в границите на наказателно дело, формирано за образуване на всеобщи безредици в град Бишкек ", прецизират от партията в прессъобщение.
 Опит за нападение против някогашния президент на Киргизстан
Опит за нападение против някогашния президент на Киргизстан

По автомобила му е било стреляно с бойни патрони

Вчера Атамбаев и неговите последователи дойдоха на протестна проява в центъра на Бишкек, само че последователите на опозиционния политик Садир Джапаров, чиято номинация за поста министър-председател на Киргизстан беше утвърдена от Народното събрание на страната на 6 октомври, не разрешиха митингът да се организира .

В момента, в който някогашният президент стартира да се отдръпва от площада незнайно лице изстреля няколко изстрела по автомобила на Атамбаев, като са употребявани бойни патрони.

Неотдавна поддръжници на Атамбаев го освободиха от пандиза, където той излежаваше присъда за корупция.

В понеделник в Киргизстан избухнаха огромни митинги. Ситуацията ескалира, откакто опозиционни групи завзеха държавни здания в отговор, с цел да стачкуват против фалшифицираните парламентарни избори, резултатите от които след това бяха анулирани.
 Президентът на Киргизстан разгласи изключително състояние
Президентът на Киргизстан разгласи изключително състояние

От през днешния ден до 21 октомври е натрапен вечерен час
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР