Бившият президент на ФИФА Сеп Блатер отрече да е извършил

...
Бившият президент на ФИФА Сеп Блатер отрече да е извършил
Коментари Харесай

Блатер на делото за корупция: Бях очернен, няма по-голямо наказание от това

Бившият президент на ФИФА Сеп Блатер отхвърли да е направил " нещо неправилно " по време на чуването му по делото за корупция в Белинзона, Швейцария дружно с Мишел Платини.

Той съобщи, че е бил опетнен от медиите даже още преди делото, а това било най-голямото наказване за един човек и най-голямата вреда, която може да понесе.

Заради заплащане от 2 милиона швейцарски франка от страна на Блатер към Платини за " консултантски услуги " двамата се разделиха с постовете си във ФИФА и УЕФА, получиха забрани да заемат позиции във футбола, започнаха и каузи против тях.

Сега процесът е за повдигнати обвинявания от прокуратурата на Швейцария и се води във федерален съд.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/06/Блатер юни 2022 АП 3.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 800 " height= " 533 " />

За Блатер било " изцяло неясно " да бъде обвиняем. Според него заплащането на 2 милиона швейцарски франка ($2,07 млн.) на някогашния президент на УЕФА Платини е минало през всички надлежни процедури на ФИФА.

" Това е дължима сума, закъсняло погашение на заплати. Това е административен въпрос в съдружие и ще се взема решение според гражданското право, сподели някогашният футболен необут. - Този потрес продължава към този момент седем години и към момента е налице. Медиите ми направиха престъпно досие. "

Той добави, че е бил изправен пред " оптималното наказване ", защото е бил " опетнен " пред света.

След избирането му за началник на ФИФА през 1998-а той се съгласил да си сътрудничи с Платини, сподели Блатер. Бившият капитан на Франция тогава му декларирал, че " коства милион ".

https://www.clubz.bg/uploads/2022/06/Платини юни 2022 АП.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 800 " height= " 533 " />

През август 1999 година е подписан контракт със задна дата от началото на годината със заплата от 300 000 швейцарски франка. Когато Платини показал, че това не е цялостната контрактувана сума, Блатер реагирал: " Ще забележим това по-късно ".

През 2011 година сумата е била фактурирана на Платини, който също бе разпитан през днешния ден, преди да бъдат изслушани и първите очевидци.

Процесът ще продължи до 22 юни, а присъдата би трябвало да бъде произнесена на 8 юли.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР