Бившият президент на ФИФА Сеп Блатер направи поредно любопитно изказване

...
Бившият президент на ФИФА Сеп Блатер направи поредно любопитно изказване
Коментари Харесай

Бившият президент на ФИФА Сеп Блатер: Иран трябва да бъде изваден от Световното

Бившият президент на ФИФА Сеп Блатер направи следващо любопитно изявление - съгласно него, централата трябва да поддържа митингите в Иран с изваждане на националния тим на страната от Световното в Катар (20 ноември - 18 декември).

" Иран би трябвало да бъде изключен от международните финали ", споделя Блатер пред в. " Блик " в родината си и прибавя, че в случай че той бил президент на ФИФА, за страната щяло да има тежки последствия във връзка с присъединяване й в интернационалните футболни шампионати.

Смъртта на младата Махса Амини, задържана поради погрешно носене на хиджаб, провокира всеобщи митинги, демонстрации и даже непокорство. Властите в Иран настояват, че безредиците са разплавани от " задгранични врагове ".

Блатер споделя още, че е слисан от неналичието на реакция от страна от страна на своя правоприемник отпред на ФИФА Джани Инфантино.

Преди дни Сеп Блатер разбуни духовете с друго свое изявление, като съобщи, че даването на семейството на Мондиала на Катар било неточност (това стана по негово време, бел. ред.). Емирството било доста малко за мащабите на футбола и най-голямото му събитие.

По-рано тази есен някогашният функционер и Мишел Платини бяха опрадвани по делото за корупцция и спор на ползи. Швейцарската прокуратура апелира решението.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР