Бившият президент на ФИА Жан Тод обясни, че пилотът на

...
Бившият президент на ФИА Жан Тод обясни, че пилотът на
Коментари Харесай

Жан Тод: Леклер е голям шампион, но нещо не му достига

Бившият президент на ФИА Жан Тод изясни, че водачът на Ферари Шарл Леклер има страховит гений и извънреден капацитет да стане огромен първенец, само че нещо не му доближава. Французинът обаче не пожела да посочи дали това, което не доближава на Шарл е обвързвано с пилотирането му, с колата на Скудерията или с работата на отбора в хода на спортните уикенди във Формула 1. Но предвид на това, че синът на Жан Тод - Никола, е управител на Леклер, то може би би трябвало да чакаме, че това, което не доближава на Шарл да се показва на най-високо равнище, е обвързвано с работата на Ферари.

“Шарл към този момент е огромен първенец - изясни Тод пред вестник La Gazzetta dello Sport. - Но към момента нещо не му доближава, уповавам се, че в скоро време ще преодолее това. ”

На уточняващия въпрос дали това, което не доближава на Шарл е обвързвано с автомобила му, Тод още веднъж отговори: “Нещо не му доближава ” и не пожела повече да се върне на тематиката.

Бившият началник на Ферари във Формула 1 беше помолен да направи съпоставяне сред Михаел Шумахер, който се състезава под негово управление и Макс Верстапен, който е напът да завоюва втората си поредна международна купа.
 Семейство Шумахер стартира Семейство Шумахер стартира " нов живот " в Майорка
“Познавам доста добре Михаел, само че не и Макс - посочи Тод. - Но Макс, също като Михаел, е доста предан, доста нападателен. Извън трасето, Михаел е превъзходен човек. Не мога да ви кажа за Макс. Виждам, че той е изцяло фокусиран върху надпреварите, което е вярно. Също като Михаел, Макс разполага със страховит автомобил. Колкото и да е извънреден един водач, с цел да побеждава, той би трябвало да кара конкурентен автомобил. ”
 Сайнц откри позитивното в сложния сезон 2022 за Ферари Сайнц откри позитивното в сложния сезон 2022 за Ферари
Все отново, Тод разяснява и представянето на Скудерията този сезон.

“В един миг Ферари имаха най-хубавата кола във Формула 1 - изясни французинът. - След това отборът изпусна някои благоприятни условия - става въпрос за тактика, кола на сигурността, която излиза в несъответствуващ за тях миг, проблеми с надеждността. Различни случки с висока цена. Трябва да проучваме това, с цел да не се повтаря. Никога нищо не би трябвало да се оставя на случайността. ”

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР